HDP Sözcüsü Günay: AYM iktidarın seçim kampanyasının aleti oldu

HDP Sözcüsü Ebru Günay, AYM’nin Hazine yardımına bloke konulması kararını, ‘AYM iktidarın seçim kampanyasının aleti olmuştur’ sözleri ile değerlendirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa Mahkemesi’nin Hazine yardımına bloke konulması kararına ilişkin partinin İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi. Günay, AYM kararına dair değerlendirmelerde bulundu.

Kararı “AYM iktidarın seçim kampanyasının aleti olmuştur” şeklinde değerlendiren Günay, kararın kendilerine tebliğ edilmediğini, basından öğrendiklerini belirtti.

Günay, Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının hukuk ilkelerinden yoksun olduğunu söyledi ve kararın Hazine yardımı yapılmasından birkaç gün önce geldiğine de dikkat çekti.

“AYM, utanç verici karara imza atmıştır” diyen Günay, kararın siyasi olduğunu kaydetti.

Günay, şunları söyledi:

“Demokratik siyasete bugün bir kez daha darbe vurulmuştur. Demokratik siyasete düşman bir iktidarın yarattığı bu iklim, bu kararın sebebidir. Bu karar, mahkeme tarihe kara leke olarak geçecek.

Kimsenin kuşkusu olmasın bugünün sonunda kazanan bizler olacağız, kazanan Türkiye halkları olacaktır.

Parti hesabımıza bloke konulmasına ilişkin daha önce iki kez yapılan başvuruyu reddeden AYM, bu sefer siyasi baskılara dayanamamış, mahkeme tarihine bir utanç tablosu daha eklemiş ve Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin hesaplarına bloke konulmasına kara vermiştir. Bizler de basından öğrendik, yazılı olarak tarafımıza tebliğ edilmiş bir karar yok.

Anayasa Mahkemesi uymak zorunda olduğu usül esasları ayaklar altına almıştır.

Meşruiyetten yoksun bu kararın izahatı yok. Türkiye hakları nezdinde mahkûm edilmiştir ve kabul edilemez.

Mahkeme, siyasi baskılara göre karar vermiştir. İktidarın seçim kampanyasının aleti olmuştur.”

İSTANBUL

#HDP #Sözcüsü #Günay #AYM #iktidarın #seçim #kampanyasının #aleti #oldu

EN SON EKLENENLER