HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantılarına başlıyor

Merkezi düzeydeki toplantılarını tamamlayan HDP ve Yeşil Sol Parti, 17-27 Haziran tarihleri arasında il, ilçe, köy ve mahallelerde halk toplantıları düzenleyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim sonuçlarını değerlendirdiği merkezi düzeydeki toplantılarını tamamladı. Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında bir dizi kararlar alındı.

Buna göre; il, ilçe, mahalle ve köylerde halk toplantıları düzenleyecek. İl ve ilçe yönetimleriyle eleştiri ve özeleştiri toplantıları yapılacak. Hem halk toplantılarında hem de diğer toplantılarda, örgütsel durum ele alınacak. Toplantılara, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, milletvekilleri ve parti yöneticileri katılacak.

Söz konusu toplantıların 17 Haziran’da başlayıp, 27 Haziran’a kadar tamamlanacağı öğrenildi. Halk toplantılarının kapalı alanlarda değil, açık alanlarda yapılmasına dikkat edilecek.

Toplantılara katılımın güncel politik tartışmaların sıcaklığını koruması nedeniyle de yoğun geçmesi bekleniyor. Bu toplantılarında yurttaşlar söz haklarını kullanacak. Program kapsamında Kurban Bayramı’nda da partililer, ev ev dolaşacak. Köy ve aile ziyaretleri bayram süreci boyunca devam edecek.

Özeleştiri ve halk toplantılarının ardından ise, yerel ve merkezi konferans çalışmaları başlayacak.

ANKARA

#HDP #Yeşil #Sol #Parti #halk #toplantılarına #başlıyor

EN SON EKLENENLER