HDP’den ‘3’üncü Yol Siyaseti ve Seçim Stratejisi’ toplantısı

HDP Êlih İl Örgütü “3’üncü Yol Siyaseti ve Seçim Stratejisi” başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Uca ‘Eğer önümüzdeki sürece güçlü cevap olabilirsek, bundan sonra hiç kimse Kürtleri hesaba katmadan siyaset yapamayacaktır’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih İl Örgütü, Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu’nda “3’üncü Yol Siyaseti ve Seçim Stratejisi” başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, görevden alınan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşil Sol Parti, HDP İl Örgütü, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Êlih Milletvekili Feleknas Uca, mücadelede sürekliliğin önemine değindi. HDP’nin uzun bir mücadele hattından geldiğini belirten Uca, partisinin seçimlerde kilit parti olduğunu söyledi. HDP’nin, yönetimin en güçlü alternatifi konumunda olduğunun altını çizen Uca, “Eğer önümüzdeki sürece güçlü cevap olabilirsek, bundan sonra hiç kimse Kürtleri hesaba katmadan siyaset yapamayacaktır” dedi.

Gemlik yürüyüşü

Gemlik’e doğru 6 Şubat’ta yapılacak olan yürüyüşe katılımın önemli olduğunu kaydeden Uca, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümü yaklaşıyor. Bugün Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm toplum tecrit altındadır. İki yıldır kendisinden haber alamıyoruz. İmralı’nın kapıları kapalı olduğu müddetçe ne krizler ne de savaşlar son bulmayacak. Sayın Öcalan daha önce devlet isterse Kürt meselesini bir hafta içinde çözebileceğini söylemişti. Ancak iktidar savaşı ve krizleri tercih etti. Bir kez daha yineliyoruz; çözüm için çok uzaklara gitmenize gerek yok. Avrupa’ya Amerika’ya ya da uzaya gitmenize gerek yok. Çözüm İmralı’dadır. 6 Şubat günü başlayacak olan yürüyüş için kitlesel katılım çok önemli. Bu bilinç ile çalışmalar yürütülerek herkes katılmalı“ ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

#HDPden #3üncü #Yol #Siyaseti #Seçim #Stratejisi #toplantısı

EN SON EKLENENLER