HDP’den Soylu’ya yanıt: Senden korkan senin gibi olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bütçe görüşmelerinde HDP’li vekilleri tehdit etti. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ‘Senden korkan senin gibi olsun’ diye cevap verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda bütçesi görüşülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef aldı.

MHP grubunun bütçe üzerinde yaptığı konuşmalarda HDP’yi hedef almasına yanıt veren HDP Grup Başkanvekili, “İçişleri Bakanı’ndan büyük güç alıyorlar. Anlıyoruz. Karşılarında bunları kabul edecek bir grup da böyle bir anlayış da yok. Terör diyorlarsa, Şırnak Güçlükonak MHP ilçe başkanlarına baksınlar, Taksim saldırganıyla nasıl telefonla görüşmüş. Para kaçırma, hırsızlık diyorlarsa, İskilip Belediye başkanlarına baksınlar. AKP’li ve MHP’li 9 belediye meclis üyesi bizzat şikâyet ettiler. Kayyımlarla ilgili konuşmaya devam edeceğiz, binlerce müfettiş bir şey bulamadı ama kendileri gelip Kürt düşmanlığı ve halk iradesinin gaspı üzerinden tekrar propaganda yapıyorlar. Kürt düşmanı oldukları için, kayyımlarla ilgili nasıl bir kumpas olduğunu bildiğimiz için zaten cevap vereceğiz. Yolsuzluk, hırsızlık ve taciz sizin işiniz” ifadelerini kullandı.

 Soylu ile tartışma

Beştaş, konuşması sırasında kendisine sözlü saldırı ve tehditlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Süleyman Soylu, senden korkan senin gibi olsun” dedi. Beştaş, daha sonra şunları söyledi: “Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik. Siz ayaklı bir nefret makinasına dönüştünüz. Her gün yeni bir Süleyman Soylu’yla karşı karşıyayız. Bu kadar nefreti nasıl üretiyorsunuz. Ağababalarınızın tarihine bakın, direniş örneği görün, mücadele örneği görün.”

Remziye Tosun’u hedef aldı

Kürsüden söz alan Soylu, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun’u hedef alarak, “Burada tülbent atan Remziye Tosun, sadece PKK kadro elemanıdır. Devletin bütün kayıtlarında böyledir. Son 5 yılda bin 230 üzerinde teslim olan kişiler var, geldiler HDP bizi dağa gönderdi dediler” iddiasında bulundu.

Halk sizi biliyor

Soylu’ya yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Beştaş, “Süleyman Soylu, bana dediniz ki ‘masum bakma’, ben suçlu değilim ki suçlu gibi bakayım. Sizin gibi benim sayısız yüzüm yok, tek yüzüm var. Bir kere burada bir İçişleri Bakanı düşünün, her konuşmasında nefret ve öfke kusuyor. Böyle bir İçişleri Bakanı olabilir mi? Siz bu ülkede içişlerini denetlemekle, kolluğu düzenlemekle, iç barışı sağlamakla görevli kişisiniz. Beni ve Remziye Tosun’u suçlu ilan ettiniz. Anneler sizin hakkınızda ne diyor biliyor musunuz, ‘En büyük Kürt düşmanı Süleyman’dır’ diyorlar. Bunu her yerde söylüyorlar. Gidin Diyarbakır’a, Siirt’e, Mardin’e, Hakkari’ye, her gün halkla beraberiz. Anneler her gün sizinle ilgili ah ediyor” diye konuştu.

ANKARA

#HDPden #Soyluya #yanıt #Senden #korkan #senin #gibi #olsun

EN SON EKLENENLER