HDP’li vekiller tecride karşı başlattığı nöbette çözüm için İmralı’yı işaret etti: Muhatap belli

Tecride karşı başlatılan nöbette konuşan HDP Milletvekili Sait Dede, ‘Bu tecrit kalkmadan Türkiye’ye ne doğru dürüst bir adalet ne hak hukuk yerleşir’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor.

Milletvekilleri Kemal Peköz, Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Feleknas Uca, Ömer Öcalan, Abdullah Koç, Kemal Bülbül, Erol Katırcıoğlu, Serpil Kemalbay, Feleknas Uca, Sait Dede, Murat Çepni, Ayşe Sürücü ve Nuran İmir, Gülistan Kılıç Koçyiğit nöbetin 30’uncu gününde Meclis önünde açıklama yaptı.

Yurttaşlık hakkı

HDP Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Sait Dede, bir aydır AKP-MHP iktidarına yasalara uymaları uyarılarını yineleyerek, “Her kelimede Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söylüyorlar, her kelimede Türkiye’nin yasalarla yönetildiğini söylüyorlar, ama yasaları uygulama görevi olan iktidar ve Adalet Bakanlığı, maalesef bu yasaları uygulamıyor” dedi.

Dede, Öcalan’dan 22 aydır haber alınamadığını belirterek “Aileler yakınlarıyla, avukatlar müvekkilleriyle görüşemiyor, ulaşamıyor, ne durumda olduğunu bilmiyor. Bu insanların devletin gözetiminde. Bunu bu yüzyılda kabul etmek mümkün değildir. Buradan kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye’deki bütün sorunların altında yatan neden işte bu tecrit ve hukuksuzluktur” ifadelerini kullandı.

Çözümün yolu diyalog

Çözümün yolunun diyalog olduğunu da sözlerine ekleyen Dede “Diyalog ve müzakere olmadan, bu ülkeye asla iç barış gelmeyecektir. Sayın Öcalan sadece Türkiye için değil, dünya halkları için de bir çözüm perspektifi sunmuştur. Her fırsatta barış için hazır olduğunu dile getirmiştir. Ama maalesef Sayın Öcalan’ın bu tutumuna karşı savaş sevicileri tecritle cevap vermiştir” dedi.

Dede sözlerine şöyle devam etti;

“Eğer Türkiye’de demokratik siyaset yapılacaksa, yine tecridin kalkmasından geçiyor. Tecrit sadece İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde değil ki bütün ülkeye yayıldı. Türkiye’nin sınırlarını bile aştı. Dolayısıyla biz bu tecrit kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tecrit kalkmadan, Türkiye’ye ne doğru dürüst bir adalet ne hak hukuk yerleşir. Çünkü kaynak bellidir, sorun bellidir, muhataplar bellidir. İmralı’daki tecrit kalkana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

ANKARA

#HDPli #vekiller #tecride #karşı #başlattığı #nöbette #çözüm #için #İmralıyı #işaret #etti #Muhatap #belli

EN SON EKLENENLER