HDP’li vekillerin tecrit nöbeti 2’nci ayında: Bakanlık sessiz

Meclis’te HDP’li vekiller tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 2’nci ayına girdi. Adalet Bakanlığı sessizliğini sürdürüyor

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 24 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 22 aydır haber alınamıyor.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT), 20-29 Eylül tarihleri arasında İmralı Adası’na ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Asrın Hukuk Bürosu, ziyaret sonrası müvekkilleri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım ile söz konusu ziyarette görüşme yapılmadığına dair duyuma sahip olduklarını duyurdu.

Bu gelişmenin üzerine bu kez siyasetçiler görüşme başvuru yapıldı. Siyasetçiler, Öcalan ile diğer tutuklular ile görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Başvurulara yanıt verilmedi

İlk olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Parti Sözcüsü Ebru Günay ve HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 20 Ekim 2022’de Öcalan ile görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Başvurunun üzerinden 105 gün geçmesine rağmen bakanlık olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi.

Bakanlık sessiz

Adalet Bakanlığı’nın süren sessizliği üzerine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Nuran İmir ve Erdal Aydemir, 30 Kasım 2022’de aynı taleple bakanlığa başvuruda bulundu. Ancak bakanlık 64 gün geçmesine rağmen başvuruyu henüz yanıtlamadı.

Demirtaş’tan başvuru

30 Kasım 2022’de Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da aynı taleple Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bakanlık yine yanıt vermedi.

Adalet Nöbeti başlatıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, başvuruların yanıtsız bırakılması ve İmralı tecridine karşı sessizliği protesto etmek amacıyla 21 Aralık’ta Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Başvuruların üzerinden 44 gün geçmesine rağmen Adalet Bakanlığı herhangi bir yanıt vermedi.

Bu duruma karşı 21 Aralık’ta başlatılan Adalet Nöbeti, birinci ayını doldurdu.

ANKARA

#HDPli #vekillerin #tecrit #nöbeti #2nci #ayında #Bakanlık #sessiz

EN SON EKLENENLER