HDP’ye bir dayanışma mesajı da Kırbrıs’tan

HDP’ye açılan kapatma davasına karşı dayanışma mesajı yayımlayan Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı, HDP’nin saldırıların hedefinde olduğu belirtilerek, HDP’ye destek verdiklerini açıkladı

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik açılan kaptma davasına karşı uluslararası alandan siyasi parti ve tanınmış isimlerin dayanışma mesajları çığ gibi büyüyor.

20 ülkeden ve birçok tanınmış ismin ardından bir destek açılaması da Kıbrıs’tan geldi. Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı yaptığı yazılı açıklama ile HDP’nin yanında olduklarını ifade etti.

‘İktidarın çürüdüğünü gördük’

“Türkiye’de uzunca bir süredir tek adam rejimi söz konusudur” diyen Kanatlı açıklamasında şunları dile getirdi: “Son depremde çadır ve battaniye satan Kızılay’ın yaptıkları ile durum ne kadar çürümüş olduğunu en derinden yaşayarak hissettik… 8 Mart’ta eylem yapan feminist kadınlara uygulanan polis şiddetine haber beraber tanık olduk! Tüm siyasi kesimlerin, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin üyeleri anti-demokratik gerekçelerle tutuklanmakta, şiddet görmeye de devam etmektedir.

Böylesi koşullarda son 2 yıldır da HDP’nin kapatma davası sürmektedir. 2023 yılında bir seçim olacağı biline biline mahkemeler HDP kapatma davası tarihini yakın tutarak önemli bir oy oranına sahip HDP tabanını baskı altına almaya çalışmaktadır. 14 Mayıs’ta seçim tarihi ilan edildiği koşullarda HDP davasının 11 Nisan’a ertelenmiş olması tehlikeli bir süreçtir” dedi.

HDP’nin yanındayız

Açıklamasında HDP’nin uzun süredir tutuklama ve gözaltı saldırısı ile karşı karşıya olduğu belirtilen Kanatlı, “Yeni Kıbrıs Partisi, HDP’ye açılan kapatma davasının geri çekilmesi, tutuklu tüm siyasilerin serbest bırakılması için süren mücadelelere destek verdiğini bir kez daha ortaya koyar, dayanışmasının altını çizer” dedi.

20 ülkeden HDP’ye destek: HDP ile dayanışmaya

 

 

Dünyaca tanınmış isimlerden mektup: HDP’nin yanındayız

KIBRIS

 

#HDPye #bir #dayanışma #mesajı #Kırbrıstan

EN SON EKLENENLER