HDP’ye yönelik ‘gizli tanık’ arayışları: İlçe yöneticilerine ajanlık teklifi

HDP’nin ilçe yöneticileri polis tarafından aranıp ‘sohbete’ davet edildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ‘Ajanlık uygulamasına pabuç bırakmayacağız’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, partilerinin Esenyurt İlçe yöneticileri olan Hicran Yıldız ve Muhammed Baran’ın polisler tarafından tehdit edilip, ajanlık dayatılmasını yaptığı basın toplantısı ile protesto etti.

İl binasında yapılan toplantıya, Yıldız ve Baran’ın yanı sıra HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ve HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Ercan Sağlam katıldı.

Polis tarafından arandılar

Esenyurt ilçe yöneticilerinin polisler tarafından resmi olmayan yolarla aranarak hatta evlerinin bir gece yarısı basılarak tehdit edilip ajanlık teklifinde bulunmasını kabul etmediklerini belirten Birol, “Bu uygulamalara pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Bu davranışlarla yaklaşan seçimlerde bir mesaj verilmek istenmektedir. Ama bu mesajlar nafiledir.” şeklinde tepki gösterdi.

Çocuklar alet edildi

Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Sağlam da yöneticilerinin polis tarafından tehdit edilmesi olayını şu sözlerle anlattı: “Resmi olmayan yol ve yöntemlerle telefonlarla arayıp bir yöneticimize kardeşiyle ilgili konuşmak istediklerini, bir diğer yöneticimizi de ‘sohbet etmek istiyoruz’ denilerek, karakola çağrılmışlardır. Gitmemesi üzerine evine gidilmiştir. Ayrıca yöneticilerimizin eşleri dahi aranmış, 6 yaşındaki çocuk üzerinden tehdit edilmişlerdir.”

Suç duyurusunda bulunulacak

Hukuka ve yasalara uymayan bu tür yöntemlerin amacının partilerini demokratik siyaset faaliyetlerinden uzak tutmaya yönelik bir girişim olarak gördüklerini aktaran Sağlam, “Seçim döneminde HDP baskılara, sindirme politikalarına ve kumpaslara izin vermeyecek ve halka birlikte yürümeye devam edecektir. Bu tehdit ve şantaj içeren polis uygulamalarını hukuki olarak takipçisi olacak ve suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL

 

#HDPye #yönelik #gizli #tanık #arayışları #İlçe #yöneticilerine #ajanlık #teklifi

EN SON EKLENENLER