Hukukçular akademinin yanında

İhraç edilen akademisyenlere hukuki destek vermek ve dayanışmak amacıyla basın toplantısı düzenleyen bir grup avukat, ihraç edilen akademisyenlerin yanında olduklarını vurgulayarak, her türlü desteği vereceklerini açıkladı

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile ihraç edilen akademisyenlere destek vermek amacıyla bir grup hukukçu, İstanbul Barosu’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına çok sayıda hukukçu, HDP İStanbul Milletvekili Garo Paylan, siyasetçi Mehmet Ercan Karakaş, hukukçu akademisyenlerden Bahri Belen ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Kabul edilir yanı yok

Avukatlar ve hukukçular adına yapılan açıklamada konuşan avukat Arzu Becerik, ihraçların kabul edilir bir yanının olmadığını söyledi. Becerik, “Hükümetin, bir komploya karşı gelmek amacıyla başvurduğu olağanüstü tedbirler, karşıt görüşün bastırılması ile hak ve özgürlüklerin inkarı boyutuna kadar uzanmıştır. Bu baskı, hukuk sisteminin; akademisyenler, yargıçlar, savcılar ve hukuk mesleğinin diğer üyeleri de dahil olmak üzere tüm alanlarını etkilemektedir” dedi. Akademisyenlerin yanında yer aldıklarını ve her türlü hukuki desteği vererek direnişlerine sahip çıkacaklarını vurgulayan Becerik, “Bizler de avukatlar olarak hukukçu akademisyenlerin de yanında olduğumuzu, her türlü hukuki desteği vereceğimizi kamuoyuna bildiririz” diye konuştu.

İhlaller arttı

Çağdaş Avukatlar Grubu ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubundan Several Ballıkaya ise OHAL’le birlikte hak ihlallerinin arttığını söyleyerek, “Seçim sürecine giderken bir yol temizliği yapmanın dışında yeni kurulacak devlette kendileri dışındaki tüm devlet kadrolarını da çıkartacaklarının işaretidir yaşananlar” dedi. Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu da, 4 binin üzerinde akademisyenin ihraç edilmesinin hukuk dışı olduğu vurgulayarak, “Darbe ile yakından uzaktan alakası olmayan akademisyenler olduğu görülüyor. Çünkü ihraçların hukuki dayanakları bulunmuyor” dedi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER