İmamoğlu: Kılıçdaroğlu yüzde 49, Erdoğan yüzde 45 civarı

Ekrem İmamoğlu yaptığı yeni açıklamada, ‘Şu andaki verilerle Genel Başkanımızın oyu yüzde 49, Erdoğan’ın oyu yüzde 45 civarında’ dedi ve 2019 seçimlerinindeki manipülasyonları hatırlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sanal medya hesabından açıklama yaptı. “Şu andaki verilerle Genel Başkanımızın oyu yüzde 49, Erdoğan’ın oyu yüzde 45 civarında” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Sahada ne yazık ki bir kısım kirli süreçler işletilmeye başlandı. Süreci anbean takip ediyoruz. Merak etmeyin ipin ucu bizdedir. Okul önlerindeki arkadaşlarımız sonuçları bildirmeye devam etsinler.Yaklaşık 10 milyon henüz sayılmamış durumda ve bu yüzde 20 demek. Bu toplam oyların yüzde yirmisi AA’nın bütün dezenformasyonuna rağmen milim milim aşağıya iniyor. Yüzde 50’nin üstünde göstermek için gösterdikleri çaba nasıl bir çaba hayretle izliyoruz. AA bitkisel hayattaki bir kurum, biz ayağa kaldıracağız. Aldanmayın, onlar aldatan yalancı insanlardır. Bütün çabaya rağmen Erdoğan’ın oyları istikrarlı bir şekilde geriledi. Bütün bariyerleri düşecek. Eski seçimleri hatırlayalım bu senaryoyu yaşadık.” İmamoğlu, sandık görevlilerinin yerlerini terk etmemesini ve görevlerine devam etmesini istedi.

Mansur Yavaş ise, “Ben çok ümitliyim. Bu verilerin bu şekilde kalması sandık başındaki insanları yıldırmaya veya işi oldubittiye getirmeye yöneliktir. Sonuna kadar bekleyeceğiz. İnşallah iyi bir sonuç alacağız” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu daha sonra kameraların karşısına geçerek basın toplantısı yapacaklarını söyledi.

 

HABER MERKEZİ

#İmamoğlu #Kılıçdaroğlu #yüzde #Erdoğan #yüzde #civarı

EN SON EKLENENLER