İmamoğlu’ndan değişim mesajı: Grup toplantısı beklentimi karşılamadı

İBB Başkanı İmamoğlu değişim çağrısını yinelerken ‘Böyle giderse belediyeleri de kaybederiz’ dedi. İmamoğlu ayrıca ‘Grup toplantısı değişim beklentimi karşılamadı’ ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a Hizmette 4. Yıl” sunumunda bir kez daha ‘değişim’ vurgusu yaptı.

CHP’ye ‘belediyeleri kaybedebiliriz’ mesajı veren İmamoğlu, “Bir bütün olarak kendimizi, partimizi muhalefeti hep birlikte güçlendirmek yeniden inşa etmek ve kazanacak bir modeli hayata geçirmek zorundayız. En acil ve hayati ihtiyaç budur. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmenin yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Parti içi demokrasi vazgeçilmez prensibimiz olmalıdır. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi açtığımızı unutmamalıyız” diye konuştu.

İmamoğlu değişim olmazsa belediyelerinde kaybedileceğini vurguladı.

2019 yerel seçimlerdeki zaferini hatırlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Değişim eldekiyle yetinmeme, daha fazlasını istemekle olur. Vakti gelmiş bir değişimin önünde asla durulamaz. 23 Haziran bu gerçeğin kanıtlandığı önemli günlerden biridir. O yüzden demokrasi bayramıdır. Türkiye milli iradeye dayalı yönetim şekli zayıflamış, kutuplaşmış bir durumda. İktidarın en zayıf olduğu dönemde muhalefet olarak seçimi kazanamadık. Vatandaşın değişim talebine ne yazık ki yanıt veremedik. Muhalefetsiz bir otoriterliğe doğru gidiyoruz. Türkiye’nin geleceği CHP’nin değişim iradesine bağlı.”

Bulunduğumuz mevzileri kaybederiz

İmamoğlu, değişim zorunluluğuna işaret ederek “Bu değişimi gerçekleştirmek zorundayız. Bu anlamda üstün bir çabayı ortaya koymak zorundayız. Aksi halde bulunduğumuz mevzileri de kaybederiz. Bu tablo devam ederse, önümüzdeki yerel seçimlerde elde etmeye çalıştığımız üstün başarıyı yakalayamayız, zorluk yaşarız. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi aştığımızı unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Grup toplantısına ilişkin cevap

Gazeteci İsmail Saymaz’ın İmamoğlu’na  “Sizin Kemal beyden Olağanüstü Kurultay’dan aday olmayacağım demesini talep ettiğinizi öğrenmiştim. CHP Genel Merkezi çekilme veya aday olmama yönünde bir mesaj vermediler. Bu durumda siz ne yapacaksınız? Bu tepki karşısındaki yol haritanız ne olacak, CHP kurultayında aday olacak mısınız?” şeklinde soru sordu.

İmamoğlu ise soruya “Genel başkanımızla ilgili çekil vs. gibi tarifler benim adıma kullanılamaz. Böyle bir şey mümkün değil, hadsizlik olur. Bizim değişime dair tariflerimiz olmuştur. Bir süre vermek gibi bir şey mümkün değil ama elbette ki bu haftayı önemsediğimi kendileri biliyor. Sürece dair bir tarif ya da değişimle ilgili konuştuğumuz kavramlara dair bir gelişme beklendiği doğrudur. Ama bu şahsi bir mesele değil toplumsal bir beklentidir. Beklentileri karşılayan bir grup toplantısı olmuş mudur ya da olmamıştır, O tabii CHP’lilerin takdiri. Ama benim Beklentilerimiz karşılamamıştır” şeklinde cevap verdi.

HABER MERKEZİ

#İmamoğlundan #değişim #mesajı #Grup #toplantısı #beklentimi #karşılamadı

EN SON EKLENENLER