İngiltere Erdoğan’ın ‘denizaltı’ açıklamasını yalanladı

İngiltere Donanması, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İngiltere’nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediği’ şeklindeki açıklamasını yalanladı

İngiltere Donanması, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “İngiltere’nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediği” yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Breaking Defense sitesine konuşan İngiltere Donanması Sözcüsü, “Birleşik Krallık Denizaltı Teslimat Ajansı, Savunma Nükleer Organizasyonu ve gemi yapımcısı BAE Systems ekipleri de dahil olmak üzere bu konudaki görüşmelerden kimsenin haberi olmadığını” belirtti. Sözcü, “Kimsenin bu görüşmelerden haberi yok” şeklinde konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, 18 Nisan’da yaptığı açıklamada, “İngiltere’nin denizaltıların yapımı konusunda iş birliğine hazır olduğunu” söylemişti. İletişim Başkanlığı’nın internet sitesinde de paylaştığı açıklamada Erdoğan, “Türkiye’den uçak gemileri ve denizaltılar sipariş etmeye hazır ülkeler var. İngiltere, Türk tarafıyla denizaltıların üretimi konusunda iş birliğine hazır” demişti.

HABER MERKEZİ

#İngiltere #Erdoğanın #denizaltı #açıklamasını #yalanladı

EN SON EKLENENLER