İpin ucu MHP’nin tepesine uzandı

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında dosyada savcı değişimi yapılması tartışma yaratırken dün adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, serbest bırakılan ‘Emre’ adındaki ikinci kişinin bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olduğu öğrenildi. Diğer yandan Demirbaş’ın tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen çakarlı aracın ise MHP’ye tahsisli olduğu iddia edildi.

Yeni savcının işleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bugüne kadar 13 şüpheli tutuklandı. Öte yandan soruşturma savcısı Ayhan Ay, sürpriz bir şekilde izne ayrıldı. Savcı Ay’dan sorumlu başsavcı vekilinin de umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak kimse kalmadı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ayhan Ay’ın yanında soruşturmaya bakması için Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya’yı da görevlendirdi. Soruşturmanın koordinatör başsavcı vekilliğine de MHP yöneticileriyle fotoğrafları olan Durdu Özer getirildi. Özer işe başladıktan sonra Demirbaş sorgulanıp serbest bırakılırken, aynı gün sorgulanan ve adı saklanan kişi, kamuoyunda şüphe yaratmıştı. Tolgahan Demirbaş ve MHP’li özel kalem çalışanı hakkında soruşturma aşamasında dava açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

ANKARA

#İpin #ucu #MHPnin #tepesine #uzandı

EN SON EKLENENLER