İsmi yolsuzluk ve rüşvetle anılıyor: Erdoğan için ‘ölürüm’ dedi aday oldu

AKP’nin 2023 milletvekilleri adayları tartışılan isimleri arasında yer alan Şırnex ikinci sıra adayı Hatice Atan, adını rüşvet, yolsuzluk ve kayırma ile duyurmuş, Erdoğan için ise ‘ölürüm’ demişti

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere haftalar kala tüm partiler adaylarıyla çalışmalarına devam ediyor. Özellikle iktidar ve ittifakta olduğu partilerin listelerindeki adaylar netleştikçe ortaya çıkan profiller torpil, suç, kayyum, yolsuzluk gibi olaylarla anılan isimler.

İlk aday korucubaşı

AKP’nin Şirnex (Şırnak) adayları da tartışılan isimler olarak şaşırtmadı. AKP’nin birinci sıra adayı korucu başı Arslan Tatar olurken, ikinci sıra adayı da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın “manevi kızı” ve AKP Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Hatice Atan oldu.

Rüşvet ve yolsuzlukla anılıyor

Atan kentte atanan kayyumlar üzerindeki söz hakkı, resmi kurumlarda ve işçi alımlarındaki usulsüzlükleriyle adından söz ettirirken, tarihi yapıları ise özel ofisi gibi kullanmasıyla gündem olmuştu. Kentte ismi yolsuzluk ve rüşvetle anılan Atan, yıllarca AKP’de Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. Daha sonra Atan’ın İl Özel İdaresi’nde çalışan olarak gösterildiği ortaya çıktı. 11 yıl boyunca sigorta primleri Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yatırılan Atan’ın, düzenli olarak her ay maaş aldığı öğrenilirken, İl Özel İdaresi’ne bağlı Köy Hizmetleri biriminde çalışan olarak gösterilen Atan’ın maaş aldığı kuruma ise hiç uğramadığı belgelenmişti.

Kira vermeden her yere çöktü

Atan’ın Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan Birca Belek Kültür Sanat ve Kalkındırma Derneği, Eski Bişeng Sağlık Merkezi, Cizre AKP İlçe Başkanlığı, Şırnak AKP İl Başkanlığı ve Cizre Kalesi içerisinde bulunan tarihi eski belediye binası gibi birçok yerde de kira vermeden ofislerinin olduğu biliniyor.

Kardeşini atadı

Atan, kentte resmi plakalı araçlarla gezerken, işçi alımlarında ise yurttaşlara AKP’ye üye olmaları yönünde baskı kurduğu biliniyor. Atan, Resim Bölümü’nden mezun olan kardeşini de bir dönem Cizre Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirdi. Son olarak Atan’ın girişimleriyle tarihi Medresa Sor, Hayrat Vakfı’na tahsis edilmişti.

Erdoğan için ‘Ölürüm’ demişti

2018’de yapılan Genel Seçimlerde yine Şirnex’te 2’inci sıra adayı olan ve seçilmeyen Atan, bir röportajında, “Sayın Erdoğan’a karşı ayrı bir hassasiyetim var. Onun için gözümü kırpmadan ölürüm” demişti.

ŞIRNEX

 

#İsmi #yolsuzluk #rüşvetle #anılıyor #Erdoğan #için #ölürüm #dedi #aday #oldu

EN SON EKLENENLER