İstanbul halkı sandık başında: 1’inci Bölgede usulsüzlükler silsilesi

Oy kullanma işlemlerinin sürdüğü İstanbul 1’inci Bölgede birçok ilçede usulsüzlükler tespit edildi. Usulsüzlüklere ilişkin Tutanak tutuldu

Türkiye ve Kurdistan’da oy kullanma işlemleri devam ediyor. Milyonların oy kullanma işlemleri sırasında birçok kentte usulsüzlükler de yaşanıyor. Usulsüzlükler silsilesinin ilk saatlerden bu yana sürdüğü kentlerden biri de İstanbul oldu.

İstanbul 1’inci Bölgeyi kapsayan Anadolu Yakası’nda da birçok usulsüzlük yaşandı.

Ümraniye’de müşahitler içeri alınmadı

Ümraniye’nin Esenkent Mahallesi’ndeki Fındıklı Gokan Soylu İlkokulu ile Esenkent Ortaokulu’nda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) müşahitleri, sabah saatlerinde listede isimleri olmadığı gerekçesiyle içeri alınmazken, 23 Nisan Kaptanoğlu İlkokulu’nda da cumhurbaşkanlığı seçim pusulasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu alanda işaretlemelerin olduğu tespit edildi. Görevlilerin itirazda bulunması üzerine pusulaların kullanımı engellendi.

Erdoğan fotoğrafına ‘evet’ mührü basıldı

Yine Kaptanoğlu İlkokulu’ndaki 2020 No’lu sandıkta da Erdoğan fotoğrafının üzerine “evet” mührünün basıldığı pusulalar ortaya çıktı. İtirazların ardından pusulaların kullanımı engellendi. İlçe bazından birçok okulun karşısında AKP ve Tayyip Erdoğan fotoğrafları asıldı. Başvurularda bulunularak fotoğraflar kaldırıldı.

Polis sandık görevlilerinin kimlik bigilerini aldı

Sultanbeyli ilçesindeki İto Şehit Dursun İlkokulu ve Kadıköy ilçesindeki Marmara Üniversitesi, Kazım Karabekir Ortaokulu ile Melahat Şefizade Ortaokulu’nda da polisler, sandık kurulu başkanlarının iletişim numaraları ile kimlik numaraları topladı. Olay, tutanak altına alınırken, aynı olay Çekmeköy ilçesindeki İmam Hatip Anadolu Lisesi ve İsmet İsmihan Süzer İlköğretim Okulu’nda da yaşandı. İlçe seçim kuruluna başvuruda bulunulacağı öğrenildi.

Tuzla’da sandık görevlileri iki kez oy kullandı

Adalar ilçesindeki Kınalıada İlkokulu’nda zarflara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mührü yerine “Evet” mührü basıldı. Olaya dair tutanak tutuldu. Tuzla ilçesinin İstasyon Mahallesi’nde bulunan Yıldız Ali Hasoğlu İlkokulu 1299 No’lu sandıktaki seçim pusulası, Erdoğan fotoğrafı üzerine mühür basılı halde geldi. Olayın ardından tutanak tutuldurken, Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu ve Ortaokulu’nda da ise, sandık kurulu görevlisinin 2 farklı sandıkta oy kullandığı tespit edildi. Duruma dair tutanak tutuldu.

Maltepe’de yasağa rağmen oy kullanımı

Maltepe’de ise sandık kurulları oluşturulması aşamasında, resmi belgeleri olmasına rağmen bazı görevliler “listede yer almıyor” gerekçesiyle engellendi. Yeni listelerin gelmesi üzerine görevliler alındı. Aynı ilçede bir kişi için “oy kullanamaz” ibaresi olmasına rağmen oy kullanma işlemi yapıldı. Tutanak tutulan olay aynı zamanda sandık kurulu defterine de işlendi.

İlçelerde AKP rozetleri

Ataşehir ve Üsküdar’da da birçok okulda AKP amblemini andıran turuncu rozet takan kişiler olduğu görüldü. İtiraz üzerine çıkartılan rozetlerle ilgili ilçe seçim kurulundan karar çıkartıldı.

Kaynak: JINNEWS

#İstanbul #halkı #sandık #başında #1inci #Bölgede #usulsüzlükler #silsilesi

EN SON EKLENENLER