İstanbul ve Mersin’de eylem: Kürtler size diz çökmez

DBP’ye yapılan operasyona karşı Mersin ve İstanbul’da protesto eylemi yapıldı, açıklamalarda ‘Kürt halkı size boyun eğmez’ denildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) başlatılan operasyonda Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

‘Baş eğmeyeceğiz’

9 kentte yapılan operasyonlara karşı birçok kentte protestolar yapıldı. HDP Mersin İl Örgütü ve DBP Adana Danışma Bürosu, Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan DBP Çukurova Eş Sözcüsü Enver Güler, baskınları “Kürtlerin örgütlü iradesine” yapılan saldırı olarak yorumladı. Güler, “Demokratik tepkimizi büyüterek bu siyasi soykırım operasyonlarını da boşa çıkaracağımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HDP Milletvekili Fatma Kurtulan ise, “baş eğmeyeceklerini ve diz çökmeyeceklerini” vurguladı.

‘Burası bizim binamız’

HDP İstanbul İl Örgütü de parti binasında açıklama yapmak istedi. Açıklama öncesi polisler parti binasını ablukaya alarak, açıklamaya izin vermedi. Polisin partilileri bina içerisine girmelerine zorlamasına tepki gösteren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, “Burası bizim binamız. O kadar da değil” şeklinde tepki gösterdi. Polis, Rojhan Işıktaş isimli bir yurttaşı gözaltına aldı.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, hem polisin il binası önündeki tutumuna hem de DBP’ye dönük gözaltılara tepki göstererek, “AKP’yi yargılayıp göndereceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

#İstanbul #Mersinde #eylem #Kürtler #size #diz #çökmez

EN SON EKLENENLER