İstanbul’dan Qers’e her yer Yeşil Sol Parti: Biz kazanacağız

Yeşil Sol Parti İstanbul’dan ve Qers’e kadar birçok yerde coşkulu katılımlarla büro açılışları yapıyor. Açılışlarda yapılan konuşmalarda ‘tek adam gidecek bizler geleceğiz’ denildi 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs’ta yapılacak seçim çalışmaları kapsamında büro açılışlarına devam ediyor. İstanbul’dan Ankara’ya, Ankara’dan Qers’e (Kars) kadar birçok yerde yapılan büro açılışlarında “tek adam” rejiminin yerine demokratik cumhuriyet vurgusu yapıldı.

Qers

Qers’te Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Kaya Naki ile milletvekili adayları Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli, HDP İl Eş Başkanları Hacer Karataş Altay, Cengiz Anli, görevden alınan Qers Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ile birlikte yaptı. Kent merkezinde yapılan açılışta konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Kaya Naki, 14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesi ile bir kez daha kazanacaklarını söyledi. Naki, “Bu ülkede siyasal değişimin ve tek adam rejimine karşı hep birlikte çalışarak, bunları tarihin çöp sepetine göndereceğiz” dedi.

‘Büyük bir güçle geliyoruz’

Digor ilçesinde açılan seçim bürosunda ise konuşan HDP Qers İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı ise, “Bizler seçimlerde, kilit bir partisiyiz ve Kürtlerin iradesi olmadan kimse kazanamaz. Kürtler bugüne kadar geri adım atmadı ve atmayacak. Bizler büyük bir güçle geliyoruz” diye konuştu.

Îdir

Îdir’ın (Iğdır) Başan ilçesinin Karşıyaka mahallesinde açılışı yapılan seçim bürosuna yoğun ilgi gösterildi. Yeşil Sol Parti Îdir adayı Yılmaz Hun ve Aysel Aras, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri yanı sıra çok sayıda yurttaş açılışa katıldı.

‘İrademizi gösterelim’

Seçim bürosu açılışı öncesi konuşan Hun, “14 Mayıs’ta nerede olursa olsun herkes sandıklara giderek oylarını kullansın ve sandıklara sahip çıksın. Bu seçim çocukların, gençlerin, kadınların herkesin geleceğinin belirleneceği bir seçimdir. Bu nedenle sandıklara sahip çıkarak irademizi gösterelim” diye konuştu.

Ankara

Yeşil Sol Parti, Ankara Hüseyingazi’de de seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekili Ömer Öcalan, “Savaşın kimseye faydası yok. Kaybettiriyor. Zaman, el ele tutuma zamanı. Bu zebani hükümeti, halkların iradesini yok sayan faşizmi yıkma zamanı. Yeni bir yol açacağız. Bu yol, yeni yaşamı ve sistemi inşa edecek. Tüm halkımızı gece gündüz, kapı kapı, mahalle mahalle, köy köy çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

Xerpêt

Yeşil Sol Parti Xarpêt (Elazığ) İl Örgütü de, Hozat Garajı Deniz Otel yanında ilk seçim bürosu açılışını yaptı.

Açılışa, Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanı Saadet Yavuz ve İmam Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP il ve ilçe örgütü ile çok sayıda yurttaş katıldı.

İstanbul

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Esenyurt ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiriyor.

İlçe merkezinde yapılan açılışa, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Çiğdem Özbaş’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Ayrıntılar geliyor…

#İstanbuldan #Qerse #yer #Yeşil #Sol #Parti #Biz #kazanacağız

EN SON EKLENENLER