İşte AKP’nin aday listesi: Kayyumlar, torpilliler, silahla poz verenler

AKP aday listesini açıkladı, listede her yere kayyum olarak atanan Turan Bedirhanoğlu, HDP önüne getirilen Ayşegül Biçer ve ‘torpilliyim’ diyen Rümeysa Kadak’tan silahlarla poz veren Savcı Sayan’a kadar birçok isim yer alıyor

AKP, 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. AKP’nin 600 kişilik aday listesinde, sadece 113 kadın yer buldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki 15 bakan liste başından aday gösterildi.  Eski bakanlar Faruk Çelik Artvin’den, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Dîlok’tan (Antep) aday gösterildi.

Ensarioğlu yine liste başı

Amed’de 24 ve 26. Dönem Milletvekili olan Galip Ensarioğlu, yeniden liste başından aday gösterildi. Ensarioğlu, 2012 Ocak ayında Meclis Genel Kurulu’nda, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan’ın “Roboskî’nin hesabını verin” sözlerine “Dobroski’nin hesabını kimse size vermeyecek, hesabını biz soracağız. İlk günden beri Dobroski’nin üstünün örtülmeyeceğini, Dobroski ile ilgili her türlü hadisenin araştırılacağına dair teminat veren Sayın Başbakandır” demişti.

Polis organizasyonuyla HDP önüne getirilen Biçer

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ve polisin organizasyonuyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il binası önüne getirilen grupta yer alan Ayşegül Biçer, Amed 4’üncü sıradan aday gösterildi.

Saltanat babadan oğla

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Ankara 2. Bölge’de 5’inci sıradan aday gösterilirken, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç ise Manisa’da 3’üncü sıraya kaydırıldı. MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in halen Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş ise 1’inci Bölge’de liste başından aday gösterildi.

‘Milletvekiliyim torpilliyim’

Sanal medya hesabından fotoğraflarını “milletvekiliyim torpilliyim bence” diyerek paylaşan Rümeysa Kadak da İstanbul 3’üncü Bölge 6’ncı sıradan aday gösterildi.

Yandaşlık ödüllendirildi

İktidara yakınlaşan açıklamalarıyla son dönemde gündem olan “Ceviz Kabuğu” programını sunan Hulki Cevizoğlu, İstanbul 1’inci Bölge 6’ncı sıra adayı gösterildi.

Silahla poz veren Sayan İzmir adayı

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan, AKP İzmir 8’inci sıradan listede yer aldı. Silahlı pozlarla gündeme gelen Sayan, geçtiğimiz yıl uzun namlulu silah taşıyan kişilerle birlikte kent sokaklarında yürümüştü. Birçok olayla gündeme gelen Sayan için Ağrı 1970 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Yıldırım, yönetiminin kulüp adına topladığı parayı kendilerine aldıklarını belirtmişti.

 Yumruk savuran Özalan

Meclis Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerine yumruk savuran Alpay Özalan da İzmir 2’inci bölgeden aday gösterildi.

Gezmediği parti kalmadı

Listede daha önce CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne geçen, oradan da istifa ederek AKP’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1’inci Bölge 4’ncü sıradan aday gösterildi. Erdoğan, Çelebi’nin eşi Kezban Merey Çelebi’ye “Bu işin kariyeri çocuk doğurmak, sayıları artırmak lazım. Bak PKK’nin 5, 10, 15 tane var” demişti.

‘Yeliz’ takma ismiyle anılan Çamlı tekrar aday

Sanal medyada “Yeliz” takma adıyla tanınan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul 2’nci Bölge 16’ncı sıradan aday gösterildi. Erdoğan’ın şoförlüğünü yapan, daha sonra AKP’den vekil olan Çamlı, 2017’de Meclis Genel Kurulu’ndan “Yeliz” ismiyle canlı yayın yapınca, ifşa olmuştu.

 Millet aç değil diyen Tin’de listede

Meclis Genel Kurulu’nda 2020 bütçe görüşmelerinde, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Millet aç, midesine kuru ekmek giriyor” sözüne “o zaman aç değiller” yanıtını veren AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin de yine listede aynı kentte 2’nci sırada yerini aldı.

Gülenle fotoğrafları olan Bursalı İzmir’den aday

ATV Ankara temsilcisi Şebnem Bursalı da İzmir 1’inci Bölge 3’üncü sıradan aday gösterildi. Bursalı’nın Pensilvanya’da Fethullah Gülen’e yaptığı ziyarette yan yana çektikleri fotoğrafla uzun süre gündem olmuştu.

Her yere kayyum oldu

Şirnex’te kayyum olarak atandığı 3 belediyenin kaynaklarını müftülük, cezaevi ve askeriyeye akıtarak, taşınmazları hibe eden Turan Bedirhanoğlu, Bedlis’te AKP’nin 1’inci sıra adayı oldu. 5 Kasım 2016 tarihinde dönemin Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) seçilen Serhat Kadırhan’ın yerine Şirnex Belediyesi’ne kayyum olarak atandı. Kayyum atandığı dönemde Vali Yardımcısı olan Bedirhanoğlu, ilk iş olarak kadın ve kültürel çalışma yürüten kurumların kapısına kilit vurdu. Bedirhanoğlu, daha sonraki süreçte Gundikê Melê (Balveren) ile Dêrgul (Kumçatı) belde belediyelerine de kayyum olarak atandı. Böylece uzun bir süre kentte beş görevi birden üstlenmiş oldu ve buna göre maaş aldı.

HABER MERKEZİ

#İşte #AKPnin #aday #listesi #Kayyumlar #torpilliler #silahla #poz #verenler

EN SON EKLENENLER