İstifa etmeyenlere tehdit ya cemaat ya yolsuzluk

AKP’de belediye başkanlarının neden istifalarının istendiğine yönelik, kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayan Erdoğan, istifaya direnenlere ilişkin yolsuzluk ve cemaat soruşturması gibi dosyalar hazırlattığı öğrenildi

AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanları, gündemdeki yerini koruyor. İstifaları istenen belediye başkanlarını, hangi gerekçeler ile istendiğine ilişkin AKP tarafından da hiçbir resmi açıklama yapılmadı. “İstifa etmeyenler neticesine katlanır” diyen Erdoğan’ın, istifaya karşı direnenler hakkında yolsuzluk veya cemaat soruşturması kapsamında, görevden uzaklaştırılması seçeneğini kullanacağı öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek için Erdoğan’ın, son MKYK toplantısında İçişleri Bakanı Soylu’ya, “Dosyalar hazır mı” diye sorduğu, Soylu’nun da, “Hazır efendim, talimat vermeniz halinde 2 günde hallederiz” dediği öğrenildi.

Arınç’tan Gökçek’e gönderme

Melih Gökçek için, “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözleriyle gündeme gelen Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gökçek’in istifa etmemesini sosyal medya hesabından, “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmamakta sıkıntı yaşıyorsa, kesinlikle altını kirletmiştir” diyerek, Gökçek’in istifa etmeme gerekçesini yorumladı.

Kılıçdaroğlu: Demokratik değil

DBP’li belediyelere kayyum atanmasında tepki vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bir kişi seçimle gelmişse, onu makamından edecek kişinin de ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil, bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. İnsanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum” dedi.

Altepe: Görevdeyiz

Bosna-Hersek dönüşü Atatürk Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz” dedi. Altepe, Erdoğan’ın istifası istenen belediye başkanları arasında ismini saymasının ardından ise, “”Vefa da var veda da var” demiş, ancak istifa etmemişti.

Erdoğan’ın tebessümü yetermiş!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, istifa ettirilen Kadir Topbaş ile görüşmesini anlatarak, “Kağıdı aldı imzaladı, bu kadar basit” dedi. İstifası istenenlerin süreci fazla uzatmaması gerektiğini belirten Özhaseki, “Partim beni aday gösterdiği için ben insanları karşısına çıktım. Kendi başımıza bir aday olarak girmedim. Partim beni aday gösterdi” diye konuştu. Özhaseki, partide herkesin aynı pozisyonda olduğunu belirterek, “Partim, Sayın genel başkanımız çalışmamdan memnun değilse, bir tek tebessümü yeter” dedi.

Kerestecioğlu: Gözlerimiz yaşardı!

Konu ile ilgili Meclis’te yaptığı basın toplantısında konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Keretecioğlu, “Gökçek’in istifa meselesi en çok tartışılan konulardan biri. Tayyip Bey’in yolsuzluklara karşı bu kadar duyarlı olduğunu bilmiyorduk, şaşırdık. Gökçek’in de direngen tavrı da gözlerimizi yaşarttı. Gökçek’in elinde kendisini güçlendiren dosyalar olduğu iddiaları var ama Gökçek’in elinde olan dosyaları soruşturacak bir savcı bulunamaz deniliyor. Adalet derken, herkes için adalet derken, bunu kastediyoruz. Biz adaleti sadece kendimiz için istemedik. Biz güzelim Gültan Kışanak’ın Diyarbakır’ına, Bekir Kaya’nın Van’ına kayyum atanırken boşuna, seçimle gelen seçimle gider, demedik. Hakkında hiçbir delil yokken, onlarca belediye başkanımız görevden alındı, cezaevine atıldı, yerlerine kayyum atandı ama Gökçek’i haftalardır istifa ettiremediler” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER