İzmir seçim güvenliği için hazır!

Seçim günü ihlal ve usulsüzlüklere karşı 3 bin avukatla okullarda olacağını belirten Yeşil Sol Parti Merkezi Seçim İşleri Komisyonu üyesi Mustafa Yıldız, seçmene oy kullanma çağrısı yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala çalışmalarını hareketli seçmen ve sandık güvenliği üzerine yoğunlaştırdı. Türkiye genelinde sandıkların korunması için 100 bin gönüllü ağı oluşturan Yeşil Sol Parti, seçim günü olası ihlal ve usulsüzlüklere karşı 3 bin avukatla okullarda olacak.

Yeşil Sol Parti Merkezi Seçim İşleri Komisyonu üyesi Mustafa Yıldız seçim güvenliğine dair Mezopotamya Ajansı’ndan Delal Akyüz’e  konuştu.

 Sandıklar korunacak

Seçim güvenliğinin önemli olduğu kentlerden biri de İzmir’de kurulacak 9 bin 877 sandıkta, 3 milyon 441 bin 36 seçmen oy kullanacak. Yeşil Sol Parti İzmir İl Örgütü, seçim günü 6 bin müşahit, 900 okul sorumlusu ve 100 avukatla sandıkları koruyacak. İzmir’in 30 ilçesinde sandık güvenliği çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, Balçova, Bayraklı, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde müşahit eksikliği var. Bu ilçelerdeki eksikliklerin giderilmesi için de hazırlıklar sürüyor.

‘Seçime hazırız’

Sandık güvenliğine ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti İzmir Merkezi Seçim İşleri Komisyonu üyesi Mustafa Yıldız, bu seçimin eşit ve özgür bir toplumu oluşturmanın, cumhuriyetin ikinci yüzyılında Demokratik Cumhuriyet inşasının seçimi olduğunu söyledi.

Seçim gününe kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

“İzmir’de şu an itibari ile 6 binden fazla müşahit ve okul sorumlumuz var. Bunun içinde 900 okul sorumlusu yüze yakın avukat var. Seçim günü yaşanabilecek usulsüzlüklere karşı İzmir Barosu ile irtibattayız. Birçok ilçemizde yeterli müşahit ve okul sorumlusu sorununu çözdük. Ancak Balçova, Bayraklı, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde hala müşahit eksikliğimiz var. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında gerek ülke genelinde gerekse de İzmir’de bulunan müşahit ve okul sorumlusu arkadaşlarımıza görevleri ve yetkileri konusunda gerekli eğitimleri veriyoruz. Yeşil Sol Parti olarak büyük oranda hazırlıklarımızı tamamladık. Seçime hazırız. Şimdi sandık başına gidip Yeşil Sol Parti’ye oy vermenin zamanı.”

Manipülasyonlara karşı uyarı

Seçim günü, başta Anadolu Ajansı olmak üzere iktidara yakın medyanın yaratabileceği manipülasyonlara karşı uyarılarda bulunan Yıldız, “Bütün sandık görevlilerimiz ve halkımızın uyanık olması gerekiyor. İktidar medyasının yaratabileceği kirli bilgi, gerçek dışı açıklamalara itibar edilmemeli. Bütün görevli arkadaşlarımız ve halklarımızın gözleri sandıkta, kulakları Yeşil Sol Parti Genel Merkezi’nin yapacağı açıklamalarda olmalı. Seçim günü oy sayımı, sandık güvenliği ve oy kullanma işlemi bittikten sonra torbaların bulunduğu yerleri görevlilerimiz terk etmemeli” diye konuştu.

İZMİR

 

#İzmir #seçim #güvenliği #için #hazır

EN SON EKLENENLER