Jandarma Hatay’da Yeşil Sol Parti’lilere saldırdı

Yeşil Sol Parti anons aracına yapılan Jandarma saldırısının karşı açıklama yapan partililer mücadelelerinin süreceğini söyledi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Hatay Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde seçim çalışması yürüten anons aracı çalışanlarının jandarma tarafından darp edilmesine ilişkin açıklama yapıldı.
Serinyol Mahallesi’nde yapılan açıklamaya, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Şirin Nur Vural, Semih Aksakal, İnsan Hakları Derneği (İHD), Hatay Barosu yetkilileri katıldı.

Yeşil Sol’a çağrı

Açıklamada konuşan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi Hasan Özgün, saldırıyı yapanlardan yargı önünde hesap soracaklarını söyleyerek, “Herkesi Yeşil Sol Parti gönüllüsü olmaya davet ediyoruz” dedi.

Hatay Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Ali Bilgin ise, “Dünkü eylemi bu şekilde okuyoruz. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve takipçisi olacağız. İktidarlar gider hesap vermek zorunda kalırsınız. O yüzden yasaya uygun davranın. Yasadan doğan haklarımızın önüne geçemezsiniz. Bunun da hesabını mutlaka soracağız” ifadelerinde bulundu.

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Şirin Nur Vural ise, partililere yapılan saldırıyı kınayarak, “Bizler her zaman, her alanda, her yerde dün olduğu gibi bugün de, yarın da mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

HATAY

 

#Jandarma #Hatayda #Yeşil #Sol #Partililere #saldırdı

EN SON EKLENENLER