Kadıköy’de gençlik forumu

Yeşil Sol Parti gençlik forumunda konuşan milletvekili adayı Kerem Fırtına, ‘Demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu tüm sorunların kaynağında yatıyor. Temelde bizim anayasa sorunumuz var’ dedi

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Gençlik Devirecek Platformu öncülüğünde Kadıköy’de bulunan Moda Sahne’de forum düzenledi. Foruma, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Kerem Fırtına’nın katılırken, üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

İktidar gençlere yıkım bıraktı

Forumda konuşan Piroğlu, AKP iktidarında tüm kazanımların ortadan kaldırıldığını ifade ederek, “İktidar gençlere yıkım bıraktı. Okulda işsizlikle boğulacaksınız, sınavlarda başarılı olacaksınız ama mülakatla uğraşacaksınız. İdarenin iki dudağı arasında olan bir sistem var. 300 bin atanamayan öğretmenler özel okullarda kötü koşullarda çalışıyor. Bu bütün sektörler için böyle” dedi.

İnsanlar nefessiz hale getirildi

Türkiye’de bütün üniversitelerin çökertildiğini dile getiren Piroğlu, “Gelecek ortadan kaldırıldı. Gençliğe yaşam alanı bırakılmadı. Yaşam koşulları çökertildi. Ağır bir rejim ortamı kuruldu, insanlar nefes alamaz hale getirildi. İktidara karşı bir tepki var. Bu tepkinin organize olması gerekiyor. Bu dayatılan cehennemden çıkmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Fırtına da, “Türkiye çözümsüzlükler ülkesi, ben çözümsüzlükler ülkesinde büyüyen bir gencim. Ülkemizde kadim bir sorunun üstünü kapata kapata bu günlere kadar getirdik. Tayyip Erdoğan kötülüğü karşısında boğuluyoruz, bunun sebebi Tayyip Erdoğan rejimi öncesi, elbette bu düzenin oturduğu tekçi düzenden çok da uzak değil. Sadece uygulamalar sertleşti. Buna zemin hazırlayan bir dönemden geldik buralara” ifadelerini kullandı.

Önümüzde uzun bir yol var

“Önümüzde uzun bir yol var” diyen Fırtına, “Demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu tüm sorunların kaynağında yatıyor. Temelde bizim anayasa sorunumuz var. Tayyip Erdoğan rejiminin devrilmesi bizi ileriye götürmeyecek. Tekrar bizim şikayetçi olduğumuz yüz yıllık sisteme götürecek. İlerlememiz gerekiyor” diyerek 14 Mayıs seçimlerine işaret etti.

İSTANBUL

#Kadıköyde #gençlik #forumu

EN SON EKLENENLER