Kadın Zamanı Derneği’den ‘oy kullan’ çağrısı: Kadınları sahiplendirmek isteyenlere cevabımızı verebiliriz

Kadın Zamanı Derneği, ‘Kadınları sahiplendirmek isteyenlere cevabımızı verebiliriz’ verebiliriz diyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanma çağrısı yaptı

Kadın Zamanı Derneği, yayımyaldığı yazılı açıklama 28 Mayıs’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanma çağrısı yaptı.

“Kadınlara çağrımızdır; 28 Mayıs’ta sandıklara!” başlığı ile yayımlanan çağrıda, ’28 Mayıs’ta yaşam hakkımızı oylayacağız’ denildi.

İktidarın kadın politikalarının haıtlatıldığı açıklamanın tamamı şöyle;

“28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kelimenin tam anlamıyla yaşam hakkımızı oylayacağız. Mevcut iktidarın kadınlara yönelik politikalarının kısa geçmişinde İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede feshedilmesi, her geçen gün artan kadın cinayetleri, anadilin yok sayılması, bizleri korumakla yükümlü devletin kadın düşmanı söylemleri var.

Tacizin, tecavüzün, ayrımcılığın ve eşitsizliğin her gün mahkemeler eliyle aklanması, savaş politikalarından dolayı göç etmek zorunda kalarak Türkiye’ye gelen sığınmacıların yaşadığı hak ihlalleri, kadınların yaşam alanlarının kısıtlanması, evde, işte, sokakta artan erkek şiddeti, karşısında çaresizliğe hapsetme politikaları var. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de kadın düşmanlığını her alanda açıkça beyan eden partiler mecliste! 28 Mayıs’ta kadınları sahiplendirmek isteyenlere, 6284’ü kaldırmak isteyenlere, kadının çalışmasından, dışarı çıkmasından korkanlara cevabımızı verebiliriz.

İnsan hakları savunucularının ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları her an daha da güvensiz hale gelmekte ve tehdit edilmektedir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin insan haklarını ve her canlının yaşam hakkını savunanlar cezalarla ve hukuki olmayan yaptırımlarla karamsarlığa sürüklenmek istenmektedir.

Bizler kadın mücadelemizin uzun tarihinin bize verdiği deneyimden güç alıyor ve diyoruz ki, değiştireceğiz! Yok saydıkları, haklarına göz diktikleri, her gün düşmanlaştırdıkları, hakaret ettikleri, eteğinin boyunu, başörtüsünün şeklini sorguladıkları kadınlar bu zihniyeti gönderecek. Bu nedenle, özellikle kadınlar ve çocukların güvenliği için çok kritik olan bu seçimde sandığa giderken varlığımız, bedenimiz, kimliğimiz için, varlıklarından güç aldığımız tüm kadınlar için, yaşam hakkı korunmayan, şiddete ve yalnızlığa itilen kadınlara olan borcumuz için gidecek, tek adam rejimini sandıkta değiştireceğiz.

Sevgili kadınlar, umutsuzluğa kapıldığımızda bize cesaret veren kalabalığımızı hatırlayarak, bir kişi daha eksilmemek için 28 Mayıs’ta sandıklara gidiyor ve oyumuzu kullanıyoruz. Biliyoruz ki sandıklardan çıkacak sonuç her ne olursa olsun bizler için mücadele bitmeyecektir.

28 Mayıs birçok kazanım için bir adım olacaktır.

Haydi şimdi mücadeleye ve özgürlüğe!”

HABER MERKEZİ

#Kadın #Zamanı #Derneğiden #kullan #çağrısı #Kadınları #sahiplendirmek #isteyenlere #cevabımızı #verebiliriz

EN SON EKLENENLER