Kalkan: PKK ile en çok Erdoğan görüştü

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Erdoğan’ın herkesi “PKK ile ilişkilendirip” suçladığını belirterek, PKK ile en çok Erdoğan’ın görüştüğünü kaydetti

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri, Uluslarası Süleymaniye Havaalanı’na yapılan saldırıya kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim stratejisini Kürtlerin imhası üzerine kurduğunu vurguladı.

Dünya buna karşı tutum almalı

Medya Haber TV’nin sorularını yanıtlayan Kalkan, 14 Mayıs seçimleri öncesi suikast ve saldırılara değinerek, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye yönelik saldırıya dikkat çekti. Abdi’ye yönelik saldırının ilk olmadığını ve Abdi’nin “Kaç sefer benzer saldırılara maruz kaldım, hepsi başarısız kaldı” sözlerini hatırlatan Kalkan, “Sadece Mazlum Ebdî değil, Kuzey-Doğu Suriye’de birçok yöneticiye saldırdılar. Biz tedbirlerimizi geliştirmeliyiz ama bütün dünya da bu gerçeği görmeli. Buna karşı bir tavır, tutum olmalı” dedi.

Hesapları Kürtleri öldürmek üzerine

Saldırı ve suikastların seçimle bağının olduğunu kaydeden Kalkan şunları dile getirdi: “Şunu anlıyoruz ki; AKP-MHP faşizmi, MİT’i, kontrgerillayı son sınırına kadar seferber etmiş. PKK yönetimini bulmak ve vurmak için seferber olmuşlar, oradan alacakları sonuçla da 14 Mayıs’ta seçim kazanmak istiyorlar. Geçmişte yaptılar, biraz etkisi oluyor. Şunu hesap ediyorlar; PKK yönetiminden, Kürtlerden, öne çıkmış Kürtlerden bazılarını vurursak ırkçı, şoven, faşist, milliyetçi, Türkçü çevrelerden Türkiye’de oy alır, bu oyları birleştirir, seçim kazanırız. Bugün Tayyip Erdoğan’ın seçim propagandası tamamen bunun üzerine oturtulmuş. Bunu herkes görmeli.”

Ben Kürdüm diyen ya zindanda ya mezarda

AKP-MHP’nin tüm seçim propagandasını Kürt mücadelesine karşı kurduğunu dile getiren Kalkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın herkesi “PKK ilişkisi üzerinden vurduğunu” belirtti ve şöyle devam etti: “Halbuki PKK ile en çok Tayyip’in ilişkisi oldu, AKP’nin oldu. Yani İmralı’ya da gitti. Önder Apo ile o kadar görüşme yaptırdılar, Kandil’e de o kadar elçi gönderdiler. Bunu Tayyip Erdoğan yönetimi gönderdi. Herkes biliyor. Oslo’daki görüşmelere de Tayyip Erdoğan yönetimi gönderdi. Bütün bu katliamları yapan MİT Başkanı gitti, görüşmeler yaptı. Şimdi bazıları da gerçekten PKK ile ilişkili olmak suçmuş gibi bu baskı altında kalıyor. ‘Biz değiliz’ diyorlar. Kendileri yaptılar o kadar. Yavuz hırsız, ev sahibini borçlu çıkarır, haksız çıkarır misali. Bunu, Tayyip Erdoğan kadar yapanı bu dünyada hiç görmedik. Çok mu mahir? Öyle değil. Karşıdakiler çok zayıf. Kendilerini savunma güçleri bile yok. Bir tutturulmuş terördür, şudur, budur. Terör filan yok, haksızlıklar var, saldırı var, eşitsizlik var, Kürt soykırımı var, Kürtler yok sayılıyor, yok edilmek isteniyor. TC sınırları içerisinde 30 milyona yakın belki daha fazla Kürt var. Bunların kimliği yok, adı yok, ismi yok, dili yok, ‘Kürt yok’ diyor Tayyip Erdoğan. ‘Var olan öldürülecek’ diyor, öyle karar alıyor. ‘Ben Kürt’üm’ diyen ya zindana ya da mezara girer. Başka bir şey tanımıyor.”

Demokrat adaylara oy verin

Son olarak “Demokratik adaylara oy verin” çağrısı yapana Kalkan, “AKP-MHP faşizmi artık kaldırılamaz bir durumda. Tarihin çöp sepetine atılması lazım. Biraz daha AKP-MHP’nin yönetim olacağını düşünün. Türkiye’de elle tutulur ne kalır? İnsanlık, özgürlük, demokrasi ve kardeşlik adına hiçbir şey kalmaz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Kalkan #PKK #ile #çok #Erdoğan #görüştü

EN SON EKLENENLER