Kaplan: İktidar haydutluğa devam ediyor!

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, kayyum gasplarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

“Asgari evrensel kabullere dahi tahammül edemeyen iktidar bloku, başta Kürtler olmak üzere halkın iradesini gasp etmeye devam ediyor” diyen Kaplan, 19 Ağustos’tan bu yana 28 belediyelerine zorbalıkla el koyulduğunu, seçilmiş 22 belediye eşbaşkanının rehin alındığını belirtti. 

‘VARTO’DAN URLA’YA KADAR HAYDUTLUK!’

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

“Bu saldırgan zihniyet, bugün de Muş’ta Bulanık ve Varto ilçeleriyle, Erentepe beldesi belediye eşbaşkanlarımızı gözaltına almıştır. Belediye binalarını sabahın erken saatlerinden itibaren ablukaya alan iktidar, halkın iradesine zorla el koyma ve seçilmişlerini rehin alma haydutluğunu sürdürmektedir.

HDP’li belediyeler üzerinden Kürdün seçme ve seçilme hakkına saldırmaya devam edeceğini tekrar tekrar ilan eden AKP-MHP iktidarı, bu kez de CHP’li İzmir-Urla belediyesine yönelik olarak benzer bir uygulamayı devreye sokarak kendisi dışındaki tüm çevrelere gözdağı vermeye çalışmaktadır.

HDP’nin politik programının ve söyleminin gücü karşısında fikir ve sözleri tükenenler, halkın seçtiği temsilcileri rehin alarak ve belediyelerimize el koyarak kendi çaresizliklerine derman bulamayacaklar.”

EN SON EKLENENLER