Karargâh rahatsız değilmiş!

Hükümet ile Doğan Medya Grubu arasında büyüyen ‘Karargâh’ krizine ilişkin Erdoğan ile Akar’ın görüşmesinin ardından açıklama yapan TSK, ‘Devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır’ dedi

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın, “Karargah rahatsız” başlıklı haberinin ardından krize dönüşen tartışmalar büyüyor. Yandaş yazar Cem Küçük tarafından fitili ateşlenen tartışmaların ardından dün Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Yıldırım-Akar görüşmesinin üzerinden bir saat geçmeden bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Fikri Işık ile Akar’ı Saray’a çağırdı. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, manşetle ilgili iki gün boyunca herhangi bir açıklama yapmayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Saray’daki görüşmenin ardından açıklama yaptı. TSK açıklamasında, “Yapılan değerlendirmenin içeriği, dikkat ve hassasiyetle düzenlenmiş, ‘Karargâh Rahatsız, Karargâh’ta Rahatsızlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Rahatsızlık vb. gibi ibareler söz konusu dahi olmamıştır. Sorulan sorulara özetle, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi, şahsi işlerden uzak tutulması gerektiği ifade edilmiştir. Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır. Cevap verilen eleştirilerin muhatapları bellidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan resmi temaslarda bulunacağı Pakistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. tartışmalara ilişkin konuşan Erdoğan, “Gazetenin manşeti çok çirkindi. Burada yapılan, atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bu gazete muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse ki bazı adımlar atıldı. Devleti birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. bunlar onların eski alışkanlıklar. Herkes yerini bilecek. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir” dedi.

Hürriyet çark etti

Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan Hürriyet ise, “Bu başlığa böyle bir anlam yüklenmesi aklımızın ucundan dahi geçmemiştir. Böyle bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir” ifadesini kullandı.

Ergin görevden alındı iddası

Krizin büyümesi üzerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin görevinden alındı. 2,5 yıldır gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Ergin’in yerine gazetenin yazarlarından Fikret Bila getirildi. Gazete kaynakları ise değişikliğin söz konusu haberden önce yapıldığını öne sürdü.

ANKARA

EN SON EKLENENLER