Kartal’da ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarıyla kadın seçim bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti, İstanbul’un Kartal ilçesinde kadın seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. ‘Jin jiyan, azadî’ sloganları ile gerçekleşen açılışta ‘Tek adamı göndereceğiz’ denildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan Yukarı Mahallesi’nde kadın bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti 1’inci bölge kadın milletvekili adayları Nilay Kuş, Kezban Konukcu Kok, Yağmur Kavak, Pervin Tunbul, Rozerin Kaya, Ayten Bingöl, Zekine Türkeri, Burcu Ayyıldız, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Züleyha Gülüm, HDP ilçe yöneticileri, Adalet Nöbeti Annesi Fince Akman ve çok sayıda kadın katıldı.

Açılışın gerçekleştiği alana “söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var” ve 10 dilde “Jin jiyan azadî” sloganı yazılı pankart asıldı.

Açılıştan saatler öncesinde bir araya gelen çok sayıda kadın boyunlarına “kadınlarla değiştireceğiz” yazılı rozetlerin yer aldığı mor şallar takarak çalınan Kürtçe stranlar ve seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekti.

‘Tek adamı göndereceğiz’

Açılışta ilk olarak konuşan HDP Kartal ilçe Eşbaşkanı Aygül Sincar, “Yıllardır kadınların kimlikleri, kültürleri, emeği, iradesi yok sayıldı. Fikrimize, duruşumuza müdahale eden erkek zihniyetini yeşil sol kadınları olarak çöpe göndereceğiz. 22 yıllık tek adam rejimini 14 Mayıs’ta Yeşil Sol kadınları gönderecek. Yeşil Sol Demokratik Cumhuriyeti, 3’üncü yolu getirecek” diyerek kadınlara seslendi.

Sincar’ın ardından söz alan Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Kezban Konukçu Kok, “Değiştirmek için geliyoruz kazanacağız tek adamı göndereceğiz. Tek adam rejimi bizi yok saydı, emeğimize kimliğimize göz koydu, Alevilerin eşit yurttaşlık talebini tanımadı biz de bunlara karşı Emek ve Özgürlük ittifakında bir araya geldik. Kazanmak için geliyoruz. En az 100 vekil hedefiyle geliyoruz” diye konuştu.

Devamında konuşan milletvekili adayı Pervin Tunbul ise, “Molla rejimime 14 Mayıs’ta tokat atacağız. Molla rejimi kadınların, gençlerin hakkını gasp edeceğiz diyor, biz izin vermeyeceğiz. Biz Taybet Anaya, Ceylan’a, Berkin Elvan’a, onlara yol vermeyeceğiz diye söz verdik” dedi.

Konuşmaların ardından Adalet Nöbeti annesi Fince Akman ve milletvekili adayı Kezban Konukcu Kok kadınların zılgıtları, “jin jiyan azadî” sloganları ve zafer işaretleri eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: JinNews

#Kartalda #Jin #jiyan #azadî #sloganlarıyla #kadın #seçim #bürosu #açıldı

EN SON EKLENENLER