Kemal Kılıçdaroğlu: 16’lı Masa kuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye’nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa gerekirse 16’lı Masa kuracağım’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın cezaevinden tahliye edilmemesine dair konuşan Kılıçdaroğlu, “Tutuklu bir arkadaşımız var Can Atalay. Seçimi kazandı. Mazbatasını da aldı, ama parlamentoya gelip yemin edemiyor. Anayasaya meclis içtüzüğüne aykırı demokrasiye aykırı. Meclis Başkanına çağrı yaptım. Sayın Kurtulmuş, asıl sorumlu sensin. Onu oradan çıkaracaksın, gelecek yemin edecek. Kim haksızlığa uğradıysa hep yanında olacağız” dedi.

Yeni Şafak para aldı iddiası

Seçim sürecindeki tutumu dolayısıyla Yeni Şafak Gazetesi’ne tepki veren Kılıçdaroğlu, “Bir gazete nasıl olur da 3 milyona yakın bir reklamı verir cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden bahsediyorum. Sen gazetesin benim lehime yazmak zorunda değilsin objektif olmak zorundasın. 3 milyona yakın benim seçilmemem için harcıyor. Kim sana verdi o parayı. Buradan Hazine ve Maliye Bakanına çağrı yapıyorum, o parayı nereden buldular, inceleyeceksin ahlaklıysan. Bir gazete böyle bir şey yapabilir mi? Elimde bütün veriler var. Dava açacağım. Yeni Şafak gazetesinin ne mal olduğunu bilinmesini isterim. Bu kadar ahlaksızlık olur mu?” ifadelerini kullandı.

Tük-İş’e sarı sendika tepkisi

Kılıçdaroğlu, açıklanan asgari ücret rakamına dair de, “Asgari ücret açıklandı. 11 bin 402 lira oldu. Bu rakam makul bir rakam mı? Beni şaşırtan Türk-İş başkanının buna hiç itiraz etmemesi. İşçinin hak ve hukukunu aramak ilk önce sendikanın görevidir. Sendika iradesini Saray’a ipotek etmişse, sendika olmaktan çıkar. Hukuktaki adı ‘Sarı sendikalık’tır.  Olağanüstü bir artış yapmayın, tamam 15 bin lira dedik. Bu da kabul görmedi. Dolayısıyla işçinin hak ve hukukunu aramak yine bize düştü” ifadelerini kullandı.

16’lı masa kuracağım

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa gerekirse 16’lı Masa kuracağım. Bu kabineyi mutlaka göndereceğiz” dedi.

ANKARA

 

#Kemal #Kılıçdaroğlu #16lı #Masa #kuracağım

EN SON EKLENENLER