Kemal Kılıçdaroğlu: Seçimlerin ahlaki meşruiyeti yoktur

Seçimlerin ardından ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ahlaki meşruiyetinin olmadığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez konuştu. Halk TV’den Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasını eleştirip, İktidarın seçim kampanyasını, yalana, iftiralara, montaj kasetlere dayandırarak yürüttüğünü söyledi. Erdoğan’ın halka yalan söylediğini belirten Kılıçdaroğlu,”İktidarın ve seçim kampanyasının bu yönüyle sorgulanması gerekir” dedi.

Ahlaki açıdan sorgulanmalıdır

Yüksek Seçim Kurulu seçim sonucunu onayladığını ifade eden Kılıçdarığlu, “Bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur. Ayrıca kimlere oy kullandırıldığını da gördük. İthal seçmen yarattılar. Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullandığını gördük. Bu da ahlaki açıdan sorgulanmalıdır. Seçimin ahlaki meşruiyet açısından hukukçular da ilahiyatçılar da tartışmalıdır” dedi.

 Hep birlikte karar vereceğiz

Seçimden sonra ‘istifa edip etmeyeceği’ ile ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Kemal #Kılıçdaroğlu #Seçimlerin #ahlaki #meşruiyeti #yoktur

EN SON EKLENENLER