Kemalbay: Demirtaş davası darbe sürecinin bir başka boyutudur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kelepçe takılmayı reddettiği için getirilmediği duruşma sonrası konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, “Uygulama hukuksuzluğun, darbe sürecinin bir başka boyutudur. Bizler hukukun olmadığını biliyoruz, bu son işlemle halkların kalbindeki değerini düşüremezler” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kelepçe takmayı reddettiği için getirilmediği duruşma sonrası parti yetkilileri adliye çıkışı açıklama yaptı. Çok sayıda yurttaşın ve milletvekillerinin katıldığı açıklamada Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

Mahkemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Dün aldığımız bir haber üzerine Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın Ankara Adliyesindeki duruşmasına yüz yüze katılacağını öğrendik. Uzu bir süredir duruşmalara SEGBİS ile katılmaya itirazımız vardı. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz yüz yüze katılmak istiyordu. Dün sürpriz bir şekilde bu talebimizin kabul edildiğini öğrendik. Fakat bugün öğrendik ki Türkiye halklarının kalbinde önemli bir taht kurmuş olan, dünyada saygın bir siyasetçi olarak kabul gören Demirtaş’a kelepçe takılmak istenmiş. Eş Genel Başkanımız bu durumu reddetmiş ve duruşmaya gelmemiştir” dedi.

‘DARBE SÜRECİNİN BAŞKA BİR BOYUTU’

Demirtaş’a yönelik kelepçe dayatmasına dikkat çeken Kemalbay, “Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanıdır ve hala milletvekilidir, hala dokunulmazlığı mevcuttur. Uygulama hukuksuzluğun, darbe sürecinin bir başka boyutudur. Bizler hukukun olmadığını biliyoruz, bu son işlemle halkların kalbindeki değerini düşüremezler. Halklarımız Demirtaş’ın mücadelesini sahiplenmektedir ve bu mücadeleyi sürdürecektir. Faşizmin kurumsallaşmasına yönelik, direncimizin bastırılması için gerçekleştirilen bu uygulamayı kınıyoruz. Demirtaş, Adalet Bakanı kadar, İçişleri Bakanı kadar dokunulmazdır. Hukuk skandalı olan bir fezlekeyle mahkeme sürüyor. Demirtaş, sadece yargının rehin alınmasından kaynaklı tutukludur. Yasama dokunulmazlığı devam eden bir partinin eş genel başkanının söz söylemekten başka nasıl bir görevi olabilir. Elbette siyaset yapacaklardır, söz söyleyeceklerdir” diye konuştu.

Kemalbay, şunları söyledi: “Türkiye halklarının kurtuluşu için, emekçilerin, gençlerin, kadınların barış içinde yaşaması için yürüttükleri mücadeleyi elbette yapacaklardır. Bu konuşmaların hiçbiri suç değildir. Bu ancak hukukun öldürülmesiyle olabilir. Türkiye’de hukuk olmadığı için adalet olmadığı için 10 binler kendini yollara vurdu. Mahkemelerde, adliyelerde adalet yok. Hiçbir devlet kurumu çalışamıyor. Görevini yapan savcılar, yargıçlar sarayın tehdit ve baskısı altında. Bu yapılana adalet diyemeyiz.

Bizler HDP olarak Eş Genel Başkanımızın her zaman yanındayız. Onun mücadelesi 6 milyonun mücadelesidir. Onun mücadelesi demokrasi ve barış mücadelesi veren herkesin mücadelesidir. Demokrasi ve barış mücadelesini yükselterek, AKP, Saray iktidarını geriletecek, mücadeleyi tamamına erdireceğiz. Hepimiz için adalet ancak bu şekilde, faşizme karşı mücadele ile gelecek.”

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Kemalbay, açıklama yaparken polis, gruba müdahale etti ve alandan uzaklaştırıldı. Bunun üzerine Kemalbay, “Burada yapılan uygulama partililerimize dönük darbe uygulamasıdır, faşizmdir. Bizim bu faşizm karşısında gösterdiğimiz direnci bastırmak için yapılmaktadır” diye tepki gösterdi.

EN SON EKLENENLER