Kentlerde Yeşil Sol coşkusu : Amed ve Meletî’de halk buluşması, Qers’te büro açılışı

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, Amed’te esnaf ziyareti, Qers’te seçim bürosu açılışı Meletî’de ise halk buluşması düzenledi

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları kapsamında Amed’te esnaf ziyareti, Qers’te seçim bürosu açılışı Meletî’de ise halk buluşması düzenledi.

Qers

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin (Yeşil Sol Parti), Qers adayları karşılandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP)ve Yeşil Sol Parti öncülüğünde düzenlenen buluşmaya, yüzlerce yurttaş katıldı. Qaxizman (Kağızman) ilçe girişinde davul ve zurna ile karşılanan adaylar ardından yürüyüşle Yeşil Sol Parti’nin Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan seçim bürosuna geçti.

Yeşil Sol Par Qers Milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit kentte Yeşil Sol Parti’nin iddiasının büyük olduğuna vurgu yaparak, AKP iktidarından hesap sormaya geldiklerini belirtti. Kılıç Koçyiğit, “Qers halkının iradesini çalanlara, halkımızı yoksullukla, işsizlikle açıklıkla cezaevleri ile terbiye etmeye çalışanlara had bildirmeye geliyoruz. Biz, yeni bir yaşamın, onurlu bir barışın, demokrasinin yolunu açmaya geliyoruz” dedi.

‘Karanlığın hesabını sormak için Meclis’e gideceğiz’

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerini hatırlatan Qers Milletvekili adayı Sertaç Çelikkaleli ise, “Bize dayattıkları karanlığın hesabını sormak için Meclis’e gideceğiz. Taybet ana, Ceylan Önkol ve Ali Boşnak amcanın hesabını sormak için Meclis’e gideceğiz” şeklinde konuştu.

Program halay ve zılgıtlarla son buldu.

Amed

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü seçim çalışmalarını kapsamında Sur ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kentin adayları olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Serhat Eren, Mehmet Kamaç, Mehmet Emin Emin Aktar’ın aralarında bulunduğu heyet, ilçe esnafıyla bir araya geldi.

Adayları coşku ve zılgıtlarla karşılayan esnaf, kentteki 12 milletvekilinin tamamının da Yeşil Sol Parti’nin çıkartacağını söyledi. Esnaflar, “AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca yürüttüğü savaş politikalar sonucu siyasi ve ekonomik kriz derinleşti” diye belirtti.

Esnafa parinin seçim beyannamesi dağıtıldı.

Meletî

Yeşil Sol Parti Meleti’deki seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentin Yeşil Sol Parti adayları Perîhan Yucekaya, Yusuf Bozkuş, Sevîm Alagoz, Huseyîn Kilinç, Rozerîn Ercan ve Gafar Bayram merkez Batalgazi ilçesi Memurek mahallesinde yurttaşlar ile bir araya geldi. Mahallelilerin coşkusu ile karşılanan adaylar, seçim beyannemesini içeren bildirileri dağıtarak, yurttaşların sorunlarını dinledi. Mahalleliler adaylara tercihlerinin Yeşil Sol olacağını belirtip, aldıkları parti bayraklarını evlerine astı.

Adana

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Erbaneler eşliğinde yürüyen kentin adayları esnaflarla selamlaşarak taleplerini dinledi.
Halkı 14 Mayıs’ta sandığa gitmeye çağıran adaylar Yeşil Sol Parti’ye oy istedi.

Adaylar, Şakirpaşa esnaf ziyareti sonrası Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi’ne geçerek burada fidan dikti.

HABER MERKEZİ

#Kentlerde #Yeşil #Sol #coşkusu #Amed #Meletîde #halk #buluşması #Qerste #büro #açılışı

EN SON EKLENENLER