Kılıçdaroğlu: Artık eski Kemal değilim, ne Erdoğan ile ne sarayıyla hizalanacağım

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da gördüğü manzara sonrası eski Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını ifade ederek ‘Ne Erdoğan ile ne sarayıyla ne çeteleriyle hizalanacağım’ dedi

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Hatay’da yaşanan depremler sonrası kente tekrar gitme kararı aldığını açıkladı. Mereş’te meydana gelen depremler sonrası gittiği Hatay’daki izlenimlerini de konuşmasında anlatan Kılıçdaroğlu “Anladım ki ben artık eski ben olamayacağım. Ben aynı Kemal değildim” diyerek hareket ettiğini ve Erdoğan ile hizalanmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

“Deprem sonrası Hatay’a vardık. Gördüklerim nasıl anlatılır inanın bilmiyorum, rüyada gibiydik. Gördüğümüz gerçek olamayacak kadar korkunç ve kâbustu. Kadim şehirlerimizde ölümden başka hiçbir şey yoktu. İnsanlar isimler haykırıyorlardı, evlat isimleri, kardeş isimleri, anne isimleri, baba isimleri… Herkes birbirinin adını söylemeye çalışıyordu. Gece indiğinde tümüyle tükenmiştik. Buz gibi bir soğuk ve gerçek bir zifiri karanlıktı gece. Yatacak yer arıyoruz, bir yere yerleştik. Dinlenmek, uyumak mümkün değil. Gözlerimi kapatıyorum, o isimler, o çocuklar gitmiyor aklımdan. Halkımızın acısını, torunlarımı düşünüyorum. Duygularım karmakarışıktı. Bu ülkede her şeyi bölüştüler, acılar hariç… Acıları kimse bölüşmeyecek mi diye sordum kendi kendime.

Artık aynı Kemal değilim

Anladım ki ben artık eski ben olamayacağım. Ben aynı Kemal değildim. Kalktım, basın müşavirimi aradım. Telefon hatları çalışmıyordu. Araca gittim, Ömer de uyumuyordu. Herkeste aynı travma. Hadi Ömer, halkımıza seslenmemiz lazım dedim. En zor zamanda nerede duracağımızı söylemem lazım. Gelecekte torunlarımın soracağı sorulara bu gece yanıt vermem lazım dedim. Erdoğan ile siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum dedim. Ne kendisiyle ne sarayıyla ne çeteleriyle hizalanacağım. Ne siyaset üstüne ne siyaset altına ne ölümüne ne dirisine. Ne milleti ne de milleti için var olmayan bir devlet yapısı ile hizalanacağım! Milleti için, evlatları için var olmayan bir yapıyı yüceltmeyeceğim. Milletimle dayanışacağım dedim. Onlar varken Erdoğan ne Allah aşkına diye sordum. Siyaset üstü diyerek iğrenç reklamlara imza atan İletişim Başkanlığı ile mi dayanışacağım?

Zihniyet değişmeli

Gözyaşlarımızın gözlerimizi bulandırmasına izin vermeyelim. Bizim bir iktidarı değiştirmekten çok daha derin meselelerimiz var. İktidarı değiştireceğiz orası kolay ama hepimiz biliyoruz ki değişim, bir iktidarı değiştirmekten büyük olmalı. Devlete yaklaşımımızı değiştirmemiz gerek. 5’li çeteler koca hazineyi soyuyor, imar affı çıkar diye kat çıkılıyor, imar affı veriliyor.

Zıvanadan çıktılar

Önce bu düzeni suçlayacağız elbette, bu düzeni onlar getirdi. Defterler tutuyorlarmış. Zıvanadan çıktılar. Çıkarlar tabii, onlar bambaşka bir evrende yaşıyorlar. Bambaşka bir özgüven var onların siyaset anlayışında. Değişmemiz lazım, sistemi, düzenin çalışma şeklini kökünden değiştirmemiz lazım. Devletin işleyişini değiştirmemiz lazım. Siyasetin yapılma şeklini değiştirmemiz lazım.”

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlu #Artık #eski #Kemal #değilim #Erdoğan #ile #sarayıyla #hizalanacağım

EN SON EKLENENLER