Kılıçdaroğlu, İnce’ye ittifak için teklif götürüldüğünü söyledi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye teklif yapıldığını söyledi. İnce, ittifak için teklif yapılmadı diyerek yalanladı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce’yle ilgili bir soruya da yanıt veren CHP lideri, “14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı; bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Buluşma günü bir teklif olmadı. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymam gerekir. Büyük bir ihtimalle 4 adayla gidilecek. Birinci turda bu iş biter.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabında Kılıçdaroğluna cevap veren İnce paylaşımında, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini ve trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Fikri sağlar: 3 Nisanda teklifi ben götürdüm

CHP PM üyesi Fikri Sağlar, “3 Nisanda teklifi ben götürdüm” diyerek İnce’yi şu sözlerle yalanladı, “Tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim” dedi.

‘Avrupa’ya vizeyi kaldıracağız’

Kılıçdaroğlu “1 yıl içinde rahat nefes alır hale getireceğiz, 3 ay içinde vize problemlerini çözeceğiz.” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine “Avrupa’ya vizesiz gidilecek. Vizeyi kaldıracağız. Cumhur İttifakı bu saatten sonra ne yapacak bu memlekete, batırdı. Soğanın tanesi olmuş 7 lira 10 lira.” şeklinde devam etti.

‘Emekliler  istismar ediliyor’

Emeklilere de vaatte bulunan Kılıçdaroğlu, “Bunlar iktidar olmadan önce emeklinin aldığı aylık asgari ücretin üstündeydi. Ben o aylıkların tamamını kurban bayramında 15 bin lira olarak yatıracağım. Bay Kemal, sözünden dönmez.” Dedi.

Emeklileri “istismar ettiğine” yönelik eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, “Beşli çetelere gelince paralar var, saraylara 4-5 yerden maaş alanlara para var, emekliye gelince, ‘istismar ediyorsun’; emekliyi sen istismar ediyorsun.” ifadelerini kullandı.

‘5’li çete aday olmamı istememedi’

Kılıçdaroğlu “5’li çeteler Cumhurbaşkanı adayı olmamı istemedi. 418 milyar doları götürenler istemedi, kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar asla istemediler. Bunlar herkesi satın alacaklarını düşünüyorlar. Ne onların paralarına, ne 1 cent ne 1 kuruş, asla ihtiyacım yok. Nasıl yaşadıysam yine yaşayacağım. Saray’da değil, Çankaya’da yaşayacağım. Sade bir hayat süreceğim.”

Seçimleri birinci turda kazanacaklarına inandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sağ duyu galip gelecek. Ülke bu haldeyken, pazarlar ateş pahasıyken, insanlar evine yiyecek götüremezken ne lüksümüz var. Bir an önce bunun bitmesi lazım. Son düzlükte seçmenin sağ duyusuna güveniyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlu #İnceye #ittifak #için #teklif #götürüldüğünü #söyledi

EN SON EKLENENLER