Kılıçdaroğlu selin yaşandığı Riha’da: Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Selin vurduğu Riha’yı ziyaet eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu iktidarı eleştirerek ‘Bir pompayı getirip suyu boşaltmak için saatlerce beklenilir mi? Bu nasıl bir devlet yönetimidir’ dedi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün etkili olan sağanak yağış sonrası sel felaketine neden olan ve en az 12 yurttaşın yaşamını yitirdiği Riha’yı ziyaret etti. İçinde insanların olduğu bir çok arabanın mahsur kaldığı Abide Kavşağı tünelinde yurttaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet burada yurttaşları dinledi, yapılan çalışmaları inceledikten sonra açıklama yaptı.

Burada bir çok yurttaş tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, yurttaşlardan gelen şikayetleri dinledi. Yurttaşlar, arama kurtarma ekiplerinin geç müdahale yaptığı şikayetlerinde bulundular.

Arama kurtarma çalışmalarını inceleyen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ardından burada açıklama yaptı. Yaşanan sorunların faturasını yurttaşların ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülke iyi yönetilirse dirençli kentler oluşur. Doğal afetlere karşı dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratamıyorsanız bu ülkeyi niye yönetiyorsunuz? Bir pompayı getirip suyu boşaltmak için saatlerce beklenilir mi? Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Bütün bu sorunları çözeceğiz. Ülkenin sorunlarını biliyoruz. Kentlerin iyi yönetilmediğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptığı sırada bir grup tarafından yuhalanmasından ötürü, konuşmasını yarıda bırakırken, Kılıçdaroğlunu karşılamaya gelen kitle gruba tepki göstererek, “Hükümet istifa” sloganları attı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra sel felaketinin yaşandığı Abide Kavşağı tündelinden ayrıldı.

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlu #selin #yaşandığı #Rihada #nasıl #bir #devlet #yönetimidir

EN SON EKLENENLER