Kılıçdaroğlu: Yanardağ neden içerde?

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çektikten sonra tutuklanan gazeteci Yanardağ’ın durumuna işaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Merdan Yanardağ neden içeride?’ diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlerdirdi. Kılıçdaroğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın rolüne ve tecride dikkat çeken gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Merdan Yanardağ, bir gazeteci, televizyoncu, yazar. Neden içeride? Hangi gerekçeyle içeride? O da yedi gündür tutuklu. Avukatlardan oluşan komisyon oluşturduk. Ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir? Önce bekliyorlar, sonra troll’ler devreye giriyor, suçlamalar yapılıyor. Savcılar harekete geçiyor. Bunları Türkiye’de yaşıyoruz, akıl alır gibi değil” dedi.

Dövüzdeki 1 TL’lik artışın maliyeti 145,5 TL

Ekonomik krize ve faiz artışına değinen Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘tükürdüğünü yaladığını’ kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kontrol eden değil artık kontrol edilen kişidir. Uluslararası tefecilerin kontrol ettiği ve yönlendirdiği kişidir. Düne kadar ‘Faizi artırmayacağım’ diyen kişiye tükürdüğünü yalatmak da bu uluslararası tefecilerin görevleri arasında. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bankalarında dolar cinsinden tutulan paranın oranı yüzde 65.9. Yani Türk Lirası geçmiyor, sadece çarşıda-pazarda geçiyor. Döviz kurundaki 1 TL’lik artışın maliyeti, 145,5 milyar TL! Bu yükü 85 milyon insan ödüyor. Doları olanlar, 5’li çeteler değil” diye konuştu.

‘Çözümün adresi Meclis’

“Asla görüşülemez” denenlerle görüştüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Görmezden gelinen tüm kesimleri helalleşmeye çalıştım. Hiç kimseyi ötekileştirmedim, kin tutmadım. Tüm bunları herkes için hak, hukuk, adalet hedefiyle yaptım. Hep birlikte kardeşçe ve özgürce yaşayalım diye bunları yaptım. Batı’ya şirin görünmek için yanlış olan göçmen politikasını eleştirmekten geri duymadım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Tüm sorunların çözüm adresi olarak TBMM’ni adres olarak gösterdik. Eğer bizim hayat görüşümüz haksızlığa karşı mücadele ise doğru yolda olmanın verdiği haz her şeyden üstündür. Asıl mücadele devrimi, değişimi gerçekleştirdiğimize de haklının yanında kalabilmektir. Yani hayatınız boyunca değişimin kendisi olabilmektir” diye belirtti.

Değişim tartışmaları

CHP’deki “değişim” tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, CHP’nin “tek adam” partisi olmadığını savundu. Kılıçdaorğlu, partisini işaret ederek, “Tarihinde doğruları yanlışları olmuştur. Ama bu hareket her zaman ve her zaman ezilenlerin, sesi duyulmayanların, adalete susayanların yanında olmuştur. CHP zulme karşı milyonları kucaklayan çoğulcu bir duvardır. Cumhuriyetimizin temellerinde CHP’nin kadrolarının imzası vardır. CHP’nin tüm kadroları dünden bugüne siyasi ikballerinin peşinde koşmamıştır” iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu devamla şunları söyledi: “Gelecekte bu partinin elbette başka liderleri olacaktır. O zaman da bugün de ben aynı kalacağım. Bugün CHP lideri olmam ya da olmamam hiçbir şey değiştirmez. Çünkü biliyorum ki Saray saltanatı karşısında halk olarak hep beraber durup, mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm yoldaşlarımın şunu akıllarından çıkarmamalarını isterim; Ben CHP’nin başında olsam da olmasam da birleştirdiğimiz bu 25 milyonluk demokrasi kitlesi hakkın yanında duranların kitlesi olacak ama hiçbir zaman bir liderin güdümünde olmayacaktır.”

ANKARA

#Kılıçdaroğlu #Yanardağ #neden #içerde

EN SON EKLENENLER