Kılıçdaroğlu: Yönetimi vermemezlik edemez, tıpış tıpış verecek

Kemal Kılıçdaroğlu, sahte broşürlere tepki gösterirken Erdoğan’ın yenilmesi durumunda görevini bırakmayacağına ilişkin ortaya atılan sözlere karşı çıktı: Yönetimi vermemezlik edemez, tıpış tıpış verecek

Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimlere sayılı günler kaldı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın destek açıkladığı, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu hakkında yapılan sahte broşür, video ve paylaşımlara ilişkin Erdoğan’a yönelik “Erdoğan ne derse dersin. Sahte broşürler basıyorlar, akla ziyan… Kaybediyorlar bunun paniği içindeler. Sen Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun insanda biraz ahlak, erdem olur. Bunların hepsini halkımız gayet iyi biliyor. Biz bu ülkeye gerçek anlamda baharı getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün Tele1’in de sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu ‘YSK’nin sonuç açıklamasına gerek yok biz sonuçları açıklayacağız’ dedi.

Depremzedeler ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu seçilirse ilk mişe deprem bölgesinde başlayacağını ifade ederek “kendilerini sahipsiz hissetmesinler. Gittiler, konuştular. “Kılıçdaroğlu gelince bu binaları yapmayacak” diye propaganda da yaptılar. Binaları yapacağım, beş kuruş almadan teslim edeceğim. İstihdam yaratılacak. Düşündüklerinden çok daha yüksek bir standardı o bölgede yakalayacağız” dedi.

Seçim gününe ilişkin mesajlar

Geçtiğimiz gün de Tele1’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu seçim gecesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı’na (AA) güvenmediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “YSK açıklamasın, sonuçları biz açıklayacağız” dedi.

Tıpış tıpış

Vatandaşlara seçim gecesi için sokağa çıkmama çağrısı hakkında ise “Bir çatışma ortamı yaratmak isteyebilirler” yorumunda bulunan Kılıçdaroğlu, “Halkın iradesi her şeyin üzerindedir. Bir kişi halkın iradesini yok sayıyorum deme lüksü yok. İstanbul seçimlerinde denemek istediler. YSK’daki çetelerle bunu halletmeye çalıştılar. Hukuka bakın, zekaya bakın. Tam bir rezalet. Hukuk tarihimizin en büyük rezaletlerinden. İkinci kez seçimi yaptıran yargıçların hiç birisi gerçek anlamda yargıç değildir. O yüzden onlara çete dedim. Dava açtılar, kazanacağım. Bir yargıç hukuku katledemez. İstanbul seçimlerinde görüldü. İstiyorlarsa bir daha seçim yaparız. Halkın iradesine herkes saygı göstermek zorundadır. Yönetimi vermemezlik edemez, tıpış tıpış verecek. Türkiye onun malı mı? Birinci turda bitecek” dedi.

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlu #Yönetimi #vermemezlik #edemez #tıpış #tıpış #verecek

EN SON EKLENENLER