Kılıçdaroğlu’ndan Çorlu faciası mağduru ailelere destek

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Türkiye’de sorunları çözmenin adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hiç kimsenin inancı, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla ötekileştirilmesini istemedik. Bu amaçla güzel başarıların altına imza attık. 82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var.

“Esnafın, çiftçinin derdi var. Bunların nasıl çözülebileceğini biliyoruz. Siyaset halka hizmetse onu biz yapacağız ve sorunları çözeceğiz.

“Bunları çözme kapasitesine sahibiz. Yeter ki siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmayın. İnsana hizmet istiyoruz, birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz.

Srebrenitsa Katliamı

Bizim gibi düşünmeyen insanlara da saygı göstermemiz gerekiyor. İnsana dünyanın her yerinde sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Katliam yapmak, etnik kimliğe düşmanlık beslemek insanlıkla bağdaşmaz. Srebrenitsa 21. yüzyılın en büyük ayıplarından birisidir. Srebrenitsa’yı unutmamız gerekiyor.

Çorlu faciasına tepki

Çorlu teren faciasını yaşadık 8’i çocuk 25 vatandaşımızı kaybettik. Aileler adaletin tecelli edilmesini istiyorlar. Mahkeme günü biber gazları polis copları, aileler kavga istemiyor intikam aramıyor. Adaleti istiyorlar. Biber gazlarını sıkarak copları sıkarak insanlarıa dalet anlayışından vazgeçiremezisiniz.

Ne yaparsanız yapın o anne adalet isteyecektir. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Ölen insanlar için, hak arayan insanlar için… Haklarını arayan insanlara hakkını teslim edeceğiz.

Bu afet beklenen bir şeydi. Meteoroloji yağış için uyarmıştı. Önlem alan olmadı. Bütün belgeleri raporlaştırdık. Meclis’te araştıralım dedik. AK Partili ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, Çorlu Tren faciasının araştırılmasını istedik. Kavga, intikam istemedik. Bir daha benzer olaylar olmasın, önlem alalım dedik. AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla bu önerge reddedildi. Yazıklar olsun. Meclis’in görevi nedir? 25 kişi hayatını kaybetti. Hangi ihmallerin sonucu bu insanlar yaşamını yitirdi? Meclis bunu araştırmayacak da ne yapacak?”

EN SON EKLENENLER