Kılıçdaroğlu’ndan iktidara Yeşildağ göndermesi: Mal varlıklarını yurtdışına götürüyorlar

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ’ın ifşaalarına da işaret ederek, ‘Bunlar mal varlıklarını yurtdışına götürüyorlar. Onları son kuruşuna kadar alacağım’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de katıldığı mitinge katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, iktidara seslenerek “Bunlar mal varlıklarını yurtdışına götürüyorlar. Onları son kuruşuna kadar alacağım, Türkiye’ye getireceğim. Esnafa, çiftçiye, ev kadınlarına vereceğim. Geleceğiz, Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız” dedi.

Ali Yeşildağ’ın ifşaalarını sordu

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeşildağ kardeşlerin en küçüğü Ali Yeşildağ, Cevheri Güven’in yayınında 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını açıklamıştı. Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia ederken, Kılıçdaroğlu, Yeşildağ’ı işaret ederek şunları kaydetti: “Dün Ali Yeşildağ diye birisi malum bunlar Saray’a çok yakın insanlar. 1 milyar Euro götürdüğünü söylüyor. Bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yapmaları gereken, bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin, doğrusu nedir araştıracaksın. Malı götürecekler. 418 milyar dolar götürdüler, 418 milyar doların tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim.”

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlundan #iktidara #Yeşildağ #göndermesi #Mal #varlıklarını #yurtdışına #götürüyorlar

EN SON EKLENENLER