‘Kirli bir miras üzerinden dava yürütülmektedir’

DBP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın bugün görülen 4’üncü duruşmasında avukat Cihan Aydın, ‘Tutuklama kararı veren hakimlerin tamamı FETÖ davasından ihraç edilip tutuklandı. Kirli bir miras üzerinden dava yürütülmektedir’ dedi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel hakkında, “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın 4’ncü duruşması görüldü. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Tuncel ve Kışanak’ın duruşması önceki oturumda ‘güvenlik’ gerekçesiyle Malatya 1. Ağır ceza Mahkemesi’ne taşınmıştı. Meletî’de görülen duruşmaya, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan, DBP ve HDP Meletî il ve ilçe örgütleri katıldı. Kışanak ve Tuncel duruşmaya SEGBİS’le katılmayı ret ederken, avukatlar savunmalarını yaptı.

Hakimlerin tamamı tutuklandı

Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın, DTK’den Amed’de kimsenin tutuklu olmadığını belirterek, tutukluların kısa bir süre sonra tahliye edildiklerini kaydetti. Ortam dinlemesinde çok sayıda kişinin bulunduğunu ancak Gültan Kışanak’ın ses kayıtlarının olmadığını söyleyen Cihan, “Sadece DTK’ye girildiği görüldü. Buna ilişkin tutuklama kararı veren hakimlerin tamamı FETÖ davasından ihraç edilip tutuklandı. Kirli bir miras üzerinden dava yürütülmektedir. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” dedi.

İddianame kurgudan ibaret

Daha sonra konuşan Sabahat Tuncel’in avukatı Şıvan Cemilözen, önlerindeki iddianamenin kurgudan ibaret olduğunu söyledi.Savunmaların ardından ara veren mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Kasım tarihine erteledi.

EN SON EKLENENLER