Kocaeli adayları halkla bir araya geldi: Bu halkın mücadelesiyle şehirlerden taştık

Yeşil Sol Parti seçim turu kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yoğun halk kitlesiyle seçim bürosu açtı. Açılışta konuşan adaylar, ’15 Mayıs sabahı iktidarı göndereceklerinin’ vurgusunu yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Marmara bölgesinin seçim turu kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı.

Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ile milletvekilli adayları Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Dilşad Canbaz Kaya katıldı.

Adaylar, Çayırova Otoban Yolu üzerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Adaylar, Mevlana Mahallesi’nde yüzlerce yurttaş alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Burada heyetle beraber seçim bürosuna, “Köklerimiz Cudi’nin Gabar’ın, Munzur’un en derinliklerinde” yazlı pankartla yürümek istendi. Polis bu yürüyüşü engelledi.

Pankartsız bir şekilde yürüyüşünü sürdüren kitle, “Direne direne kazacağız”, “Jin jiyan azadî”, “HDP halktır halk burada” sloganlarıyla seçim bürosu önüne vardı.

Etkinlikte ilk olarak Yeşil Sol Parti adayları halka tanıtıldı. Aday tanıtımın ardından söz alan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayı Eylem Arzu Kayaoğlu, “AKP ve MHP iktidarına son vermek için Meclis’te güçlü olmak gibi bir hedefimiz var. Bunun için ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle bütün çalışmalarımız yapacağız. Türkiye halkları 15 Mayıs günü yepyeni bir güne uyanmış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘Bizi durduramayacaklar’

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu da, konuşmasında iktidarın baskı ve şiddet politikalarına dikkat çekerek, “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi durduramayacaklar” dedi. Kocaeli’de 14 Mayıs seçimlerinde en az 2 milletvekili çıkarma hedeflerinin olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez. Bizim kültürümüzü, dilimizi, kimliğimizi hiç kimse engelleyemez. Türkiye’deki hak ihlallerini ifşa ettiğimiz için, Kürt meselesindeki haksızlıkları ifşa ettiğimiz için, cezaevlerindeki on binlerce zulmü ifşa ettiğimiz için ve zorla kaçırılan, kaybedilen insanların durumunu raporlarla ifşa ettiğimiz için bizi uyduruk bir yargı kararıyla cezaevine attılar. Biz ister cezaevinde olalım, ister Meclis’te olalım, ister sokakta olalım bizler Yeşil Sol vekilleri olarak her zaman halkın vekili olacağız” dedi.

‘Oylar Yeşil Sol’a’

HDK Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol İstanbul Milletvekili adayı Cengiz Çiçek ise şu sözleri ifade etti: “Bu iktidar, sadece Kürt diline değil diğer dillerin hepsine düşman iktidardır. Bizim mücadelemiz olmasaydı bu asimilasyon politikaları kırılabilir miydi? Yürüdüğümüz onca yol, verdiğimiz onca bedel, kaybettiğimiz onca can olmasaydı biz bu yolu açabilir miydik? Bu halkın mücadelesiyle biz şehirlerden taştık, Türkiye’nin her yerinde demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çalıştık, o yüzden bir kez daha sesleniyoruz ‘Kimse bu halkın emeğine, bedeline dil uzatmasın. 5’li çeteyle birlikte yürüttüler. Alın size emperyalizm, sömürü uşaklığı. Bu iktidar döneminde Türkiye Avrupa’nın çöplüğü oldu. Ülkemizi bu hale getirenlerden 14 Mayıs günü hesap soracağız. Yolumuz çok zor ama bir o kadar da kolay. Hiçbir arkadaşımız ne de olsa ‘Giderler’ deyip kolaycılığa kaçmasın. Son güne kadar ev ev, mahalle mahalle gezmeye devam edelim. Karşımızdaki faşist blok, görüp görebileceğimiz en hırsız en talancı blok. Bu talancılara geçit vermeyeceğiz. Oylar Yeşil Sol’a.”

Yapılan konuşmaların ardından adaylar halkla beraber, seçim bürosunun açılışını yaptı.

Kaynak: JinNews

#Kocaeli #adayları #halkla #bir #araya #geldi #halkın #mücadelesiyle #şehirlerden #taştık

EN SON EKLENENLER