Koçerler yayla yolculuğunu erteledi: Bir oy her şeyi değiştirir

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yayla yolculuklarını erteleyen Koçerler, 28 Mayıs’ta herkesi oy kullanmaya çağırırken aynı zamanda sandıkları koruma çağrısı yaptı

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimine üç gün kalırken, partiler çalışmalarına hız verdi. Seçmenler ise bütün planlarını seçim sonrasına ertelemiş durumda.

Şirnex’in (Şırnak) Hezex (İdil) ilçesinde yaşayan ve her yıl Mayıs ayının başından itibaren Wan, Sêrt (Siirt) ve Colemêrg (Hakkari) kentlerinde bulunan yayların yolunu tutan koçerler, seçin dolayısıyla yolculuklarını erteledi. Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Zeynep Durgut’a konuşan Koçer kadınlar, mevcut sistemin değişiminden yana oy kullanacaklarını ifade etti.

El ele verirsek başarırız

Koçerlerden Rihan Denker, mevcut iktidarın gideceğine dair büyük bir umut taşıdıklarını ifade ederek, “El ele verirsek, başarırız. Çocuklarımızı tutukladılar, katlettiler ve evlerimizi yaktılar, talan ettiler. Kadınlar ve gençler, oyunu kullanmalı, sandıklara sahip çıkmalı” diye seslendi.

Sadece bir oy ile her şey değişir

Halime Ete de, değişimden yana oy kullanacaklarını ifade ederek, “Erdoğan dönemi bitti. Ona oy verenler de elini vicdanına koymalı ve oyu öyle kullanmalıdır. Bütün halkımız ayağa kalkmalı ve seçimi sahiplenmelidir. Bulunduğumuz köylerde, mahallelerde ve şehirlerde oylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Biz çok acı çektik ama umudumuz dipdiridir. Bu kadar acı çekmiş biz kadınlar olarak umutluysak, gençlerin daha fazla umutlu olması gerekiyor ve iradelerini korumalıdırlar. Kimse ‘benim oyum ile ne değişir?’ demesin. Sadece bir oy ile her şey değişir” diye konuştu.

Sandıklara sahip çıkacağız

Yıllardır yaşatılan acıların hesabını sormak için 28 Mayıs’ta tekrar sandığa gideceğini söyleyen koçer kadınlardan Fatma Ekinci ise, “Bizler 21 yılda işkencenin ve zulmün her türlüsünü gördük ve yaşadık. Bu yüzden sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullandıktan sonra sandıklara da sahip çıkacağız” dedi.

Ülkeye huzurun gelmesi için herkes sandığa gitmeli

Koçer kadınlardan Asya Elçiçek, “Gitmesi için ve çocuklarımızın geleceği için oyumuzu Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Kazanacağız, inanıyoruz. Cezaevlerindeki, sürgündeki çocuklarımızın evlerine dönmesi için oyumuzu kullanmalıyız. Bu kanın durması ve ülkeye huzurun gelmesi için herkes sandığa gitmelidir” diye konuştu.

ŞIRNEX

#Koçerler #yayla #yolculuğunu #erteledi #Bir #şeyi #değiştirir

EN SON EKLENENLER