Koçyiğit: Tecrit ile ekonominin gidişatı arasında bağ var

Gündemi değerlendiren HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ‘Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit ile ekonominin gidişatı arasında tetikleyici bir bağ var’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidarın Kürtlere ve toplumun tüm kesimlerine dönük sürdürdüğü savaş politikalarının yanı sıra Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin etkilerini değerlendirdi.

MA’dan Fırat Can Arslan’a konuşan Koçyiğit’e göre İmralı tecridini Kürt sorununun çözümsüz miladı olarak ele almak gerekiyor.

Kürt sorunu

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük 20 Kasım’da başlattığı hava saldırıları ile 25 yıldır İmralı’da tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit politikasının birebir ilişkili olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, “İmralı tecridini Kürt sorununun çözümsüz miladı olarak ele almak gerekiyor” yorumu yaptı.

Savaş derinleşiyor

Son görüşmenin gerçekleştiği 5 Nisan 2015 tarihinde Abdullah Öcalan’ın İmralı heyetine, “Bu görüşme son görüşme olabilir” uyarısını hatırlatan Koçyiğit, o tarihi AKP’nin resmi olarak “çözüm” masasını devirmek istediği sürecin başlangıcı olarak ifade ederek, “Öcalan hükümetteki o savaş çığırtkanlığını ve savaşa yeniden dönme eylemini bizzat gözlemleyebiliyor” dedi.

‘Kürtlerin kazanımları yok edilmek isteniyor’

AKP-MHP iktidarının Kürtlere dönük yürüttüğü savaşı derinleştirmek istediğini belirten Koçyiğit, “Rojava’dan tutalım Rojhîlat’a, Bakûr’dan tutalım Başûr’a bütün Kürtlerin kazanımlarını yok etmek, olası statülerine engel olmak ve var olan statülerini de geriletmek istiyorlar. O anlamıyla bugün Başûr’un statüsünün de risk altında olduğunu ifade edelim” diye konuştu.

 Ekonomi ile arasında ilişki

Savaşın birçok yönü olduğunu söyleyen Koçyiğit, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin savaşın ideolojik yönü olduğunu dile getirerek, “Sayın Öcalan’ın tecrit altında olması barış fikirlerinin ya da demokratik konfederal yapılaşmaya ilişkin düşüncelerinin halklarla buluşması engellenmek isteniyor” dedi. Savaşın ekonomik yönüne değinen Koçyiğit, “Görüyorsunuz bir şekilde kayyımlar eliyle Kürt halkının kaynaklarına el konuluyor, bölgenin yoksullaştırılması sağlanıyor” diye belirtti. Koçyiğit, “Bugün Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit ile savaş politikası, Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit ile Kürt soykırımı ya da Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit ile ekonominin gidişatı arasında tetikleyici bir bağ var” sözlerini kullandı.

#Koçyiğit #Tecrit #ile #ekonominin #gidişatı #arasında #bağ #var

EN SON EKLENENLER