Konca: Değişim için her bir oy çok değerli

Türkiye ve Kurdistan’da yapılacak seçimler için Avrupa’da da oy kullanma işlemi önümüzdeki haftalarda başlayacak. Avrupa seçimlerine dair konuşan Kürt siyasetçi Besime Konca, ‘Seçim aynı zamanda bir değişim seçimidir. Türkiye’deki bu değişimi hem ülke, hem de Avrupa istiyor’ diye konuştu

14 Mayıs’ta yapılacak seçim için takvim başlarken, yurt dışında ise oy verme işlemi 27 Nisan’da başlıyor. Yeşil Sol Parti’nin Seçim Beyannamesi’ni açıklamasıyla Türkiye ve Kurdistan kentlerinde seçim çalışmalarına hız verilirken, Avrupa’da da 3 milyondan fazla seçmen de sandığa gitmeye hazırlanıyor.
Kürt siyasetçi Besime Konca, 14 Mayıs seçimlerin başta kadınlar olmak üzere halklar için önemine vurgu yaparak, Avrupa’daki seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Değişim seçimidir

14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirten Konca, “Yüzyıllık tekçi devlet anlayışı başta Kürtler olmak üzere tüm farklılıkları yok saydı. Bugün bu devlet anlayışının değişerek demokratikleşmesi gerektiğine dair bir süreç yaşanıyor. Bu nedenle seçim aynı zamanda bir değişim seçimidir. Türkiye’deki bu değişimi hem ülke, hem de Avrupa istiyor” diye belirtti.

Seçim güvenliği çok önemli

Yeşil Sol Parti’nin değişimin öncü gücü olduğunu kaydeden Konca, Avrupa’da seçmenin sandığa gitmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Konca, bu çalışmalarda kadınların öncü olduğunu belirterek, “Bu konuda ev ev dolaşma, stantlar açma, seçmenin sandığa gitmesi konusuna çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de olduğu gibi burada insanlar faşizmin yıkılışı ve seçimin güvenliği sağlanması için büyük çabalar sarf ediyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halkların, inançların kültürlerin ve özellikle de kadınların daha özgür yaşayabileceği bir yaşamın inşası için Avrupa’daki yurttaşlar özellikle de kadınlar büyük bir çaba içerisinde” diye ifade etti.

Tecride karşı mücadele yürütmek gerek

Seçim çalışmalarında kadınların, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrittin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlaması yönünde de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Konca, “Sayın Öcalan’ın mutlak özgürlüğünün sağlanması için kadınlar yıllarca mücadele yürüttü. Türkiye’deki kadın örgütleriyle buradaki kadınların talepleri arasında bir fark yok” dedi.

Güçlü katılım gerekiyor

Türkiye’nin demokratikleşmesi için Yeşil Sol Parti’nin mutlaka güçlü bir milletvekili sayısıyla parlamentoda yer alması gerektiğinin önemine dikkat çeken Konca, “Yeşil Sol Parti ‘Üçüncü Yol’ ve demokratik bir çizginin gelişmesi için önemli bir yerde duruyor. Bunun için Kürt halkının, kadınların, gençlerin, sol ve sosyalist mücadele yürüten kitlelerin, seçimlerde Yeşil Sol Parti etrafında birleşmeleri gerekiyor” diye aktardı.

Kadınlara mesaj veriliyor

Sandıktan Cumhur İttifakı’nın çıkması durumunda kadınlar başta olmak üzere, tüm halkları zorlu bir sürecin beklediğini ifade eden Konca, “Bu rejimin kadın yaşamına ne kadar zarar verdiğini herkes biliyor. AKP-MHP faşizmi kadınlara saldırının startını İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılarak verdi. Şimdi de HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’yle kurulan ilişkiler üzerinden kadınlara mesaj veriliyor. İran ve Afganistan’da ne yaşanıyorsa, bunu Türkiye’de de geliştirmek isteyen bir sistemle karşı karşıyayız” dedi.

“Kadınlar bütün ideolojik, etnik ve dini düşüncelerini bir kenara bırakarak, bu gerici zihniyete karşı birlikte mücadele etmeliler” diyen Konca, kadınların tercihini özgürlükten, demokrasiden ve kadın kurtuluşundan yana yapmaları gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

#Konca #Değişim #için #bir #çok #değerli

EN SON EKLENENLER