Kordu: Dersîm seçime hazır, oylarınızı kullanın!

Yeşil Sol Parti Dersîm Milletvekili adayı Ayten Kordu, Dersîm’in seçimlere hazır olduğunu belirterek, tüm Dersîmlileri oy kullanmaya çağırdı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kurdistan ve Türkiye’de seçim çalışmalarında sona yaklaşırken, sandık güvenliğinin önemine de vurgu yapmaya devam ediyor. Dersîm’de köy köy, mahalle mahalle seçim çalışması yürütmeye devam eden Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Kordu Mezopotamya Ajansı’ndan Eylem Akdağ’a konuştu.

‘Herkese ulaşmaya çalıştık’

Seçim tarihinin açıklanmasıyla alanda çalışmalara başladıklarını hatırlatan Kordu, “Kentimizde ilk startı verdiğimizden beri çok yoğun çalışma yürüttük. Dersîm’de hemen hemen bütün ilçelerimize, köylerimize, esnaflarımıza herkese ulaşmaya çalıştık. Tabi ki eksik bıraktığımız köyler var ama onları da seçimden sonra ziyaret ederek tamamlamayı düşünüyoruz ama tabi çok yoğun olan bölgelerimize gittik. Çalışmalarımız çok iyi geçti, hemen hemen her yerde emek veren arkadaşlarımız oldu. Yine merkezde çok yoğun çalışmalar yürüttük. Çalışmalarımıza seçim yasağına kadar devam edeceğiz” dedi.

‘Dersîm seçim gününe hazır’

Yine sandıkları koruma noktasında çok çalıştıklarını belirten Kordu, “Sandık görevlisi konusunda da çok yoğun bir çalışmamız oldu. Burada hem kriz koordinasyonumuz olacak, hem hukukçular kendi içinde çalışmalar yapacak hem de ben iki hukukçuyla beraber akşama kadar sandıkları gezeceğim. Hemen hemen bütün sandıklarda müşahit görevlimiz ve sandık görevlilerimiz var. Geçmişten deneyimlerimiz var o konuda sıkı tutuyoruz. Tüm insanlarımız oy kullanmalı, oy kullanmak çok önemli. Hareketli seçmenlerimiz için hem şehir dışına gidenler hem de köylerimizden seçim noktalarına gitmeleri için yoğun bir hazırlık yaptık. Araçlar temin ettik o konuda teknik hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Dersim seçim gününe hazır. İnanıyorum ki en iyi temsiliyeti çıkartacağız” diye belirtti.

‘Emeklerimiz boşa gitmeyecek’

Dersim’in çok özgün ve önemli bir kent olduğunu vurgulayan Kordu, “Çok yoğun beklentiler var. Seçim sürecinde tek adamın gitmesi ve kadın temsiliyetinin parlamentoda en güçlü bir şekilde yer alması için insanlarımız bizlere önerilerde bulundu. Dersim halkı bu konuda bize çok güç verdi. Hem Dersim halkına hem de Avrupa’daki halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok yoğun çalışmalar yürüttüler. İnanıyorum emeklerimiz boşuna gitmeyecek. Bu emeklerinin her bir dirheminin karşılığını alacağız. Kentimiz için çok daha fazla emek vermemiz gerekiyor. Elbette ki seçim sürecinde seçime dönük çalışma yürütmemiz gerekiyor ama daha sonra çözüme dönük yine aynı bu tempo ve yoğunlukta devam ettirmemiz gerekiyor. Bu konuda kentimizde bir hemfikirlik de var. Her şey güzel olacak. Burası Jaru Diyaru topraklarıdır. Bu topraklara hak edilen şekilde emek vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Daha fazla mücadele etmek gerekiyor’

“Dağın, taşın, kurdun, kuşun, böceğin her bir şeyin üzerimizde hakkı var” diyen Kordu, şöyle devam etti: “Bu hakkı biliyoruz. Bu hakkı vermemiz gerekiyor. Daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun bilincindeyiz, dolayısıyla topraklarımızın yoğun emeği var. Bu emeklere layık olmamız gerekiyor. Bu konuda arkadaşlarımız yoğun çalışmalar yürüttü, bu emeği daha da yükseltmek ve görünür kılmak gerekiyor. Bunun için de arkadaşlarımız ve halkımızla beraber çözüm için de aynı duyarlılık ve tempoyla çalışmayı sürdüreceğiz. Bundan emin olsunlar. Tüm Dersim halkımıza selam ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dün buradaydık, bugün de buradayız yarın da burada olacağız.”

DERSÎM

 

#Kordu #Dersîm #seçime #hazır #oylarınızı #kullanın

EN SON EKLENENLER