Kovancılar’da açılış mitinge dönüştü

Yeşil Sol Parti Xarpêt İl Örgütü’nün Kovancılar ilçesinde seçim büro açılışı mitinge dönüştü. Açılışta konuşan vekil adayları, gözaltı ve tutuklamaların siyasi olduğunu belirterek, ‘Hiçbir şey gidişlerine engel olamayacak’ dedi

Seçime 16 gün kala seçim çalışmalarına hızla devam eden Yeşiller Sol ve gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Xarpêt’in Kovancılar ilçesinin Elazığ caddesinde seçim büro açılışı yaptı. Büro açılışına saatler kala yüzlerce ilçe sakinleri büronun önüne toplamaya başladı. Mitinge dönüşen büro açılışına kent vekilleri Nurşat Yeşil, Sultan Yaray ve Savaş Erdoğan’ın yanı sıra Yeşil Sol Parti ve HDP Xarpêt, Kovancılar, Karakoçan İl, ilçe yönetimi katıldı.

‘Buradayız varız, var olmaya devam edeceğiz’

Büro açışında konuşan vekil adayı Sultan Yaray, yapılan gözaltı ve tutuklamalar tamamen yıldırmaya yönelik olduğunu belirterek, “Asla vazgeçmeyeceğiz, eğer vazgeçecek olsaydık Zîlan katliamında, Halepçe katliamında, Dersim katliamında bitecektik. Şunu iyi bilsinler ki Kürtleri asla yıldıramayacaklar ve bitiremeyecekler. Gideceklerini bildikleri için zorbalıklarını hukuksuzluklarını artırıyorlar. Onlarda biliyor ki onlar gidecek biz kalacağız”ifadelerini kullandı. Kürtleri meşe ağacına benzeten Yaray, “Kürtlerde Meşe ağacı gibi, sadece kökü de kalsa yeniden yeşeriyor. Buradayız varız, var olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Hiçbir şey gidişlerine engel olamayacak’

Bugüne kadar sekiz partilerinin kapatıldığını ve uzun bir mücadelenin ardından buralara geldiklerini hatırlatan bir diğer vekil adayı Nurşat Yeşil ise “Her kapatılmanın ardından partilerimiz daha da güçlü bir şekilde doğdu. En sonunda barajları yıkarak bugüne geldik. Bugünde seçim öncesi her zaman yaptıkları gibi provakasyonlarını yapmaya başladılar ve 150 den fazla arkadaşımızı gözaltına alındı. Aktif bir şekilde parti çalışanlarını yürüten ve bu seçimde sahada olan arkadaşlarımız hiçbir makul gerekçe olmadan gözaltına alınanlardan bir kısmı tutuklandılar. Gazeteciler tutuklandı. Neden? Çünkü onların yandaş basınınım aksine gerçekleri yazıyordu gazeteci arkadaşlarımız. Ama biz biliyoruz ki yaptıkları hiçbir şey gidişlerine engel olamayacak. Biz buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KHK yönetimine son vereceğiz’

Halkı alevi, sünni, Zaza diye ayıranlara inat oluşturulan kardeşlik projesiyle bir araya geldiklerini söyleyen Savaş Erdoğan, “Onlara gücümüzü göstereceğiz.Oağan Üstü Hal OHAL’ ler Kanun Hükmünde Kararname KHK’larla ülkenin yönetilmesini son vereceğiz” diye konuştu.

Adayların konuşmaları sırasında kitle sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” , “Direne direne kazanacağız”, ” jin jîyan Azadî” “Yeşil sol parti halktır halk burada”, “direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesildi.

Açılış halaylarla son bulurken, ardından Sekrat, Habab köyleri ziyaret edildi.

HABER MERKEZİ

#Kovancılarda #açılış #mitinge #dönüştü

EN SON EKLENENLER