Kurdistani İttifak’tan DBP’ye ziyaret: Birliğimiz önemli

Kurdistani İttifak bileşenleri, tutuklamalara karşı DBP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu

Kurdistani İttifak bileşeni parti ve oluşumlar, Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik 23 Aralık’taki operasyon ile Eş Genel Başkan Keskin Bayındır ve Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’na dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) Sözcüsü Abdulhey Okumuş, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA yöneticileri yer aldı.

Siyasi parti liderlerini  DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk karşıladı.

Saldırı Kürtlere yönelik

DBP’ye yönelik yapılanları kınayan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Bu kadar kalabalık gözaltıların olduğu bir yerde usulen Bayındır’ı ve Altun’u tutukladılar. Bunun bir sebebi var. AKP ve MHP iktidarı seçime giderken baskıları ve saldırıları artırarak kazmayı amaçlıyor. Ama bunlar nafile çabalardır” dedi.

Ardından konuşan KDP-T Mehmet Emin Kardaş, saldırıların salt DBP’ye yönelik olmadığını tüm halkına olduğunu ve bu nedenle tüm Kürt halkının birlik etrafında kenetlenerek mücadele etmesi gerektiğine dikkati çekti.

Azadi Partisi: Kürt halkına zulüm

Saldırılar karşısında yan yana gelmenin önemli olduğunu ifade eden Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, AKP’nin İslami değerlerini kullanarak, iktidarını ayakta tutmaya çalıştığını, bu değerlere uymayacak şekilde Kürt halkına zulüm ettiğini ifade etti. Tutuklanan Keskin ve Altun’un bir an önce serbest bırakılması çağırı yapan Aşiti, saldıra karşı birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi. Yapılan ilk olmadığını belirten DDKD Sözcüsü Abdulhey Okumuş da, Kürt partilerine yapılan baskın ve saldırıları kabul etmediklerini söyledi.

Aydeniz: Kürt halkının birliği önemli

Dayanışma için teşekkür eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, “Kürt halkına yönelik böylesi saldırılara karşı birlik önemlidir. Bu açıdan biz DBP olarak çalışmalarımızı halkın ve Kürt partileri içerişinde sürdürüyoruz” diye konuştu.

İktidarın Kürt halkının mücadelesinden korktuğunu vurgulayan Aydeniz, şunları dile getirdi: “Saldıranlar, karanlık ve faşizmden anlıyorlar. Yapabildikleri de budur, başka bir şeyde yapamıyor. Bunu iyi bilsinler ki yüz yıldır devam ettirdikleri kirli siyasetlerinin sonlarına geldiler. Bunu bildikleri için saldırılarını artırıyorlar. Saldırılar siyasi soykırımla, askeri operasyonlarla, kimyasalla, öldürmeye ve göç ettirmeyle devam ediyor. Sistemin Kürt halkına yönelik saldırıları dört parça ile sınırlı değil, artık sınır tanımıyorlar. Avrupa’da birçok ülkede kazanım elde eden Kürtlerin kazanımlarına saldırmak istiyorlar. Fransa’da yapılan katliamda 3 Kürt yaşamını yitirdi. Dün Roboski sonra Cizre, Sur, Nusaybin, bugün Fransa. Kürt halkına karşı katliamlar bitmiyor. Bu saldıra karşı mücadele etmeliyiz. Kürt halkının birliği bu noktadan önemlidir. Birlikte mücadele etmek önemlidir.”

AMED

 

#Kurdistani #İttifaktan #DBPye #ziyaret #Birliğimiz #önemli

EN SON EKLENENLER