Kurumlardan Erdoğan’ın programına katılım zorunluluğu!

Erdoğan’ın Amed’e yapacağı ziyaret öncesi kayyum yönetimindeki Yenişehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nün katılım için seferber olduğu ortaya çıktı

14 Mayıs’ta yapılacak seçim çalışmaları sürerken, partilerin milletvekilleri adayları ile Genel ve Eş Genel Başkanları da kent kent çalışmalara devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu amaçla bugün Amed’e ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret öncesi, Erdoğan’ın programına katılım için kamu personeline yönelik baskılar arttı. Kayyum yönetiminde olan Yenişehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Erdoğan’ın ziyaretine katılım sağlanması için seferber oldu.

Belediye mesaj yolladı

Yenişehir Belediyesi kayyumu, İŞKUR üzerinden istihdam edilen personele, Erdoğan’ın programı için herkesin mazeretsiz hazır olmasını istedi. Belediyede istihdam edilen personelin şefi ortak Whatsapp grubunda, “Yalnız yarın mazeretsiz 14.15 geçe tüm İŞKUR arkadaşlar Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nin önünde toplansın” yazdı. Gruptaki işçilerden birinin “Neden” sorusuna personel şefi, “Arkadaşlar müdür beyin talimatı” yanıtını vererek, “Arkadaşlar Cumhurbaşkanı gelecek onun için herkesin orada olması gerekir” diye ekledi.

Bir mesaj da üniversiteden

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü de, Erdoğan’ın katılacağı “toplu açılış töreni” için öğrencilere mesaj gönderdi. Dicle Üniversitesi’nin öğrencilere gönderdiği mesajda, “Sevgili öğrenciler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 14.04.2023 tarihinde (Cuma günü) saat 15.30’da ilimizde yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreni ve depremzedelere yönelik konutların temel atma töreni için Kışla Caddesi-Adliye binası karşısında halkımızla buluşacaktır.” denildi.

Bunlar son çırpınışları

İŞKUR personeline Erdoğan’ın programına dahil olunması yönündeki mesajların fotoğraflarını paylaşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, “Bunlar AKP ve Erdoğan’ın son çırpınışlarıdır. Erdoğan’ın Diyarbakır’a her gelişi üzerine kamu personelleri ve birçok personele defalarca bu zorunlu katılım baskısı yapıldı. Ama bilsinler ki bu onların son baskısı olacak. Onun emri bunun emri denilip bizi ‘mazeretsiz katılım’ adı altında Erdoğan’ın mitinglerine, açılışlarına çağırdıklarını söylüyorlar. Buradan AKP ve onun işbirlikçilerine söylüyorum: Yetmedi mi 21 yıllık zorbalığınız, yetmedi mi hem Türkiye hem Diyarbakır halkına yaşattıklarınız? Siz de biliyorsunuz gideceksiniz ve bunlar sizin son çırpınışlarınız” diye konuştu.

AMED

 

#Kurumlardan #Erdoğanın #programına #katılım #zorunluluğu

EN SON EKLENENLER