Lice’de buluşma: Demirtaş’ı, Kışanak’ı, Tuncel’i alıp getirmesek Meclis bize haram olsun

Yeşil Sol Parti Lice’de halk buluşması düzenledi Açılışta Cengiz Çandar, Bedran Öztürk ve Başak Demirtaş halka seslendi: Lice yine destan yazacak

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Amed’in Licê ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya vekil adayları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, gazeteci Cengiz Çandar, Sorgül Aytek ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Hişyar Özsoy katıldı. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da adaylara eşlik etti.

Buluşma öncesi araç konvoyu oluşturularak, kentte tur atıldı.

Demirtaş: Lice gurur kaynağımız

Coşkulu kitleye seslenen Başak Demirtaş, “Bugünlerde biri var ki o da Selahattin’e ‘Selo’ diyor, herhalde o da Selahattin’in gizli hayranı. Halkımıza yıllardır zulüm yaşattı, bunları saklamak ve gizlemek istiyor. Kadınlara, çocuklara yaşattığı krizi gizlemek istiyor. Yıllardır haksız hukuksuz bir şekilde siyasetçilerimizi içeride tutuyorlar ama halkımız direniyor. İktidarın hakaretlerine, zulmüne baş eğmeyeceğiz. 14 Mayıs günü Yeşil Sol Partisi’ni büyüteceğiz, partimizi güçlü bir şekilde meclis gönderebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizlere düşen Licê’nin direniş zaferine layık olmak, değil mi? Milyonlarca genç arkadaşım bu sene oy kullanacak. 14 Mayıs’ta sandıklarda güçlü bir şekilde ‘Edî bes e’ demeyelim mi? Lice evladına sahip çıktı, Lice dimdik ayakta duruyor. Lice bizim gurur kaymağımız. 14 Mayıs’ ta Lice yine destan yazacak” dedi.

Çandar’dan Kürtçe selamlama

Yeşil Sol Parti’nin adayı Cengiz Çandar, halkı Kürtçe selamladı. Çandar, “Lice hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, her zaman ayakta durdu. 22 Ekim’de alanda olan çocuklar bugün bu meydanı dolduran çocuklar. Lice’nin bir tane düzgün yolu yok, kayyumlara terk edilmiş. Bu zulüm halen hepimizin üzerinde devam ediyor. 14 Mayıs’ta bu zulme dur demek için Meclis’e gideceğiz. Hapishanede tutsak edilenleri geri alacağız. Eğer Demirtaş’ı, Kışanak’ı, Tuncel’i alıp buraya getirmesek o Meclis bize haram olsun” diye konuştu.

Öztürk: Tecrit kalkana dek

Devamında konuşan vekil adayı DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, Licê’nin Kürdistan için önemine vurgu yaparak, “Lice, Amed’in Kürdistan’ın kalbidir. Başarımız Lice’nin direnişi gibi olacak. Biz Kürt ve Türk halkları olarak yıllardır birlikteyiz ama bu sistem Kürt’ün dilinin, kimliğinin, kültürünün düşmanı” diye belirtti. Kürtlere dönük inkar politikalarına dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti:

“Bizim bu sistemle derdimiz var. 100 yıllardır biz bedelini verdik, canımızı verdik, sürgün yedik ama direnişimize devam ettik, ediyoruz. Bir halka ‘kimliğinizi inkar edin’ diyemezsiniz. Kürt sorunu çözülmeden ekonomi ve diğer hiçbir sorun çözülmez. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan hiçbir sorun çözülmez. İmralı adasını unutturmaya çalıştılar ama olmadı. Sayın Öcalan’ın fikirleri, paradigması bugün sadece Kürdistan’da değil tüm ezilen halklar için umut oldu. Hakikat İmralı’da. Bugün demokrasi ve insan hakları ve bir halkın iradesi tecrit altında. 2 yıldır kimseyle görüştürülmedi. 14 Mayıs bizim için tarihi bir seçim, bu yüzden her ses ve her oy önemli. Bir oy barış için olacak. İmralı’yı kapatacağız, Öcalan’ı özgürleştireceğiz.”

Aytek: Ev ev dolaşacağız

Bir diğer aday Sorgül Aytek de Kürt kültürünü yok sayanlara karşı birlikte mücadeleye vurgu yaptı. Aytek, şunları söyledi: “Mahalle mahalle sokak sokak ev ev dolaşıp halkımızın özgürlük isteklerini 14 Mayıs’a taşıyacağız. Kayyumları sandıklara gömüp, Ankara’ya göndereceğiz. Dilimiz, kültürümüz, özgürleşmeden bize uyku haramdır. 15 Mayıs Kürt dili Bayramı’nda birlikte zaferi kutlayacağız.”

Konuşmaların ardından heyet zılgıtlar eşliğinde seçim bürosunu açtı. Buluşma halaylarla son buldu.

#Licede #buluşma #Demirtaşı #Kışanakı #Tunceli #alıp #getirmesek #Meclis #bize #haram #olsun

EN SON EKLENENLER