Lozan’da Seçim Koordinasyonu toplantısı: Sandık başında olacağız

Yeşil Sol Parti İsviçre Seçim Koordinasyonu tarafından seçimlere yönelik Lozan kentinde halk toplantısı gerçekleştirildi. İsviçre’de 29 Nisanda başlayacak oy kullanma işlemi hatırlatılarak ‘Oy kullanırken bizler de sandık başında olacağız. Sandık güvenliği konusunda ciddi bir hazırlığımız var’ denildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İsviçre Seçim Koordinasyonu tarafından seçim çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor. Yapılacak olan seçimlere yönelik Lozan kentinde halk toplantısı gerçekleştirildi. Amed eski Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ile seçim koordinasyonu adına Mehmet Sütçü’nün katılımıyla  düzenlenen toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

Sandıklara gitme çağrısı 

Toplantıda konuşan Fırat Anlı seçimin önemli olduğuna vurgu yaparak gerek, “Faşizm ve diktatörlük karşısında duruş sergileyen ve ona karşı mücadele etmiş halklar 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde de aynı iradeyi gösterecektir. Halkların, bu ceberut sistemi alaşağı etmek için sandık başına gideceği kesindir” dedi.

Geçmiş dönemlerde AKP-MHP tarafından yaşatılan ihlaller, hak gasplarına değinen Anlı, Yeşil Sol Parti olarak bu ihlallerin bir kez daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Anlı, “Tüm seçmeler mutlaka ama mutlaka seçim gününü aksatmadan sandık başına giderek oy kullanmalı ve Yeşil Sol Parti’ye mührü basmalıdır” çağrısı yaptı.

29 Nisanda başlıyor

Lozan Seçim Koordinasyonu adına söz alan Mehmet Sütçü de seçim tarihi açıklanmasından bugüne  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  İsviçre’deki seçmenlerin 29 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında oy kullanacaklarını dile getiren Sütçü, “Oy kullanırken bizler de sandık başında olacağız. Sandık güvenliği konusunda ciddi bir hazırlığımız var. Herkesin kendi çevresini harekete geçirerek oy kullanmalarını sağlamalıyız. Burada bulunan her arkadaşımızın bu bilinçle hareket edeceğine eminiz” ifadelerini kullandı.

13 merkezde çalışma yürütülüyor

Öte yandan İsviçre’de 13 ayrı merkezde seçim koordinasyonu çalışmalarını ev ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdürüyor.  Bu kapsamda yarın dört ayrı kentte toplantıları gerçekleşecek.  Solothurn, Aarau, Cenevre ve Bern’de yapılacak olan halk toplantılarına sürgündeki Kürt siyasetçileri konuşmacı olarak katılacak.

HABER MERKEZİ

 

#Lozanda #Seçim #Koordinasyonu #toplantısı #Sandık #başında #olacağız

EN SON EKLENENLER