Marmara’da halk toplantıları başlıyor

HDP ve Yeşil Sol Parti, yeni döneme hazırlık kapsamında yarın Marmara Bölgesi’nde halk toplantılarının startını verecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçimler sonrası başlattığı yeniden yapılanma süreci devam ediyor. İl ve ilçe yönetimleriyle yapılan toplantıların ardından halk toplantılarının startı verilecek.

Marmara Bölgesi’de yapılacak halk toplantılarının ayrıntıları belli oldu. Toplantılar, 8-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Her iki partinin ortak komisyonu tarafından organize edilecek toplantıların ilki, yarın İstanbul’un Sultanbeyli ve Ümraniye ilçelerinde yapılacak. İstanbul’un 3 bölgesinde bulunan 39 ilçede ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirilecek. İstanbul toplantılar, 22 Temmuz tarihine kadar sürecek.

Toplantılarda, seçim öncesi ve sonrasına dair eleştiriler ve öneriler alınacak. Ayrıca gelecek yıl yapılacak yerel seçimler de toplantıların başka bir gündem maddesi. Yerel seçimlere doğru giderken, 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşanan eksiklikler ve yapılan eleştiriler göz önünde bulundurulacak. Ortaya çıkan öneriler ve görüşler doğrultusunda yeni döneme hazırlık yapılacak. Halk toplantılarının ardından ise, konferans ve kongre süreci başlatılacak.

İSTANBUL

#Marmarada #halk #toplantıları #başlıyor

EN SON EKLENENLER